Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei κατά Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Προκλητικά μεροληπτικός και άδικος ο αποκλεισμός από τα δίκτυα 5G

Huawei κατά Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Προκλητικά μεροληπτικός  και άδικος ο αποκλεισμός από τα δίκτυα 5G
Οι περιορισμοί ή οι αποκλεισμοί που βασίζονται σε κρίσεις που εισάγουν διακρίσεις εγκυμονούν σοβαρούς οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους. Επιπροσθέτως, παρεμποδίζουν την καινοτομία και στρεβλώνουν την αγορά της ΕΕ, επισημαίνει η εταιρεία τεχνολογίας, επισημαίνει η τεχνολογική εταιρεία
Σχετικά Άρθρα
«Αβάσιμη, μη επαληθευόμενη και χωρίς διαφανή, αντικειμενική και τεχνική αξιολόγηση των δικτύων 5G» χαρακτηρίζει την κατευθυντήρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σταδιακή κατάργηση του εξοπλισμού της από τα ευρωπαϊκά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα η Huawei.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 επισημαίνει ότι «ο δημόσιος χαρακτηρισμός μιας μεμονωμένης οντότητας ως “HRV” χωρίς την οποιαδήποτε νομική αιτιολογία αντίκειται στις αρχές του ελεύθερου εμπορίου» και προσθέτει ότι η κλήση της ΕΕ να συστήσει τον αποκλεισμό του προηγμένου ασύρματου εξοπλισμού της στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται σε «πολιτική διακρίσεων».
Στην τοποθέτησή τη η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με έδρα τη Σενζέν εκφράζει την αντίθεση της και διαφωνεί με τα σχόλια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «αυτά δίχως αμφιβολία είναι αβάσιμα, μη επαληθευόμενα και δεν βασίζονται σε διαφανή, αντικειμενική και τεχνική αξιολόγηση των δικτύων 5G», τονίζει επίσης τη δέσμευσή της «να παρέχει παγκοσμίως πιστοποιημένα και αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες, διασυνδέοντας εκατομμύρια Ευρωπαίους».
Στην ανακοίνωσή της η Huawei αναφέρει ότι «κατανοεί την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία της κυβερνοασφάλειας εντός της ΕΕ.
Ωστόσο, οι περιορισμοί ή οι αποκλεισμοί που βασίζονται σε κρίσεις που εισάγουν διακρίσεις εγκυμονούν σοβαρούς οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους.
Επιπροσθέτως, παρεμποδίζουν την καινοτομία και στρεβλώνουν την αγορά της ΕΕ. Έκθεση της Oxford Economics αναφέρει ότι η εξαίρεση της Huawei θα μπορούσε να αυξήσει το επενδυτικό κόστος 5G έως και δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα κληθούν να τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές».
Προσθέτει επίσης ότι «ο δημόσιος χαρακτηρισμός μιας μεμονωμένης οντότητας ως «HRV»χωρίς την οποιαδήποτε νομική αιτιολογία αντίκειται στις αρχές του ελεύθερου εμπορίου.
Είναι υψίστης σημασίας να τονιστεί ότι η μεροληπτική αξιολόγηση «HRV» δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε κανέναν προμηθευτή χωρίς αιτιολογημένη διαδικασία και προηγούμενη ακρόαση.
Ως προμηθευτής τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, η Huawei έχει δικονομικά και ουσιαστικά δικαιώματα και θα πρέπει να προστατεύεται από τη νομοθεσία της ΕΕ και των κρατών μελών, καθώς και από τις διεθνείς δεσμεύσεις τους».
Σύμφωνα με την εταιρεία η κυβερνοασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Huawei.
Η Huawei διαθέτει Κέντρο Διαφάνειας Κυβερνοασφάλειας στις Βρυξέλλες.
Αυτό το κέντρο είναι προσβάσιμο σε πελάτες και ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δίκαιες, αντικειμενικές και ανεξάρτητες δοκιμές και επαληθεύσεις ασφάλειας σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα από τον κλάδο πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης