Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Χρήσιμες οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την Ουκρανία αλλά τις «σκοτώνει» ο Zelensky

Zakharova: Χρήσιμες οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την Ουκρανία αλλά τις «σκοτώνει» ο Zelensky
«Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιδέες, που μπορεί να λειτουργήσουν», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης που προτείνονται από διάφορες χώρες περιέχουν ιδέες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξή της στο TASS.
Σε ερώτηση εάν υπάρχουν βιώσιμες ιδέες στα σχέδια ειρηνικής διευθέτησης που προτείνουν άλλες χώρες, απάντησε «φυσικά και υπάρχουν».
«Επαναλαμβάνω ότι είμαστε ευγνώμονες σε κάθε χώρα, κάθε κράτος ή κάθε δημόσιο πρόσωπο - γιατί πολλές πρωτοβουλίες ανελήφθησαν προσωπικά από εξέχουσες προσωπικότητες, είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι μιλούν για ειρήνη, που μιλούν για ειρηνική διευθέτηση και που θέλουν να είναι χρήσιμοι σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.
«Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιδέες, που μπορεί να λειτουργήσουν.
Υπάρχουν ιδέες που είναι σε συγχρονισμό με τις προσεγγίσεις μας, και για παράδειγμα, περιλαμβάνουν την κινεζική πρωτοβουλία", συνέχισε.

Δεν θέλει η Ουκρανία

Σύμφωνα με την Zakharοva το κύριο πρόβλημα είναι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες παρεμποδίζονται «από το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο απαγόρευσε στον εαυτό του τη διεξαγωγή οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία.
«Όλα αυτά μπλοκαρίστηκαν από τον Zelensky κατ’ απαίτηση της Ουάσινγκτον.
Διακηρυγμένος στόχος των ΗΠΑ είναι «να σκοτωθούν όσο γίνεται περισσότεροι Ρώσοι», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Αυτή η ιδέα εκφράστηκε από εξέχοντες εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του George W. Bush (πρώην πρόεδρος ΗΠΑ) και του γερουσιαστή Lindsey Graham», είπε η Zakharova.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον εμμένει στην έννοια της απόλυτης κυριαρχίας στον κόσμο και της στρατηγικής ήττας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης