Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φωτιά του πολέμου εξαπλώνεται στην «ευρασιατική σκακέρα» - Putin: Οι ΗΠΑ το επιδίωξαν κι ας... καεί η Ευρώπη

Η φωτιά του πολέμου εξαπλώνεται στην «ευρασιατική σκακέρα» - Putin: Οι ΗΠΑ το επιδίωξαν κι ας... καεί η Ευρώπη
Ο Πούτιν και τι πραγματικά έχει σημασία στη σκακιέρα
Η συνάντηση του Προέδρου Putin με μια ομάδα Ρώσων πολεμικών ανταποκριτών και bloggers στο Telegram – συμπεριλαμβανομένων των Filatov, Poddubny, Pegov από τον War Gonzo, Podolyaka, Gazdiev από το RT – ήταν μια εξαιρετική άσκηση για την ελευθερία του Τύπου παρατηρεί ο Βραζιλιάνος γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar.
Ανάμεσά τους, όπως επισημαίνει, υπήρχαν σοβαρά ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που μπορεί να είναι πολύ επικριτικοί για τον τρόπο με τον οποίο το Κρεμλίνο και το Υπουργείο Άμυνας (MoD) διεξάγουν αυτό που εναλλακτικά μπορεί να οριστεί ως Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SMO), μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση (CTO), ή ένας «σχεδόν πόλεμος» (σύμφωνα με ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους με επιρροή στη Μόσχα).

Είναι συναρπαστικό να βλέπεις πώς αυτοί οι πατριώτες/ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι παίζουν τώρα έναν ρόλο παρόμοιο με τους πρώην πολιτικούς επιτρόπους στην ΕΣΣΔ, όλοι τους, με τον δικό τους τρόπο, βαθιά αφοσιωμένοι στην καθοδήγηση της ρωσικής κοινωνίας αργά αλλά σταθερά.
Είναι σαφές ότι ο Putin όχι μόνο κατανοεί τον ρόλο τους, αλλά μερικές φορές, «σοκάρει το σύστημα», το σύστημα του οποίου προεδρεύει, υλοποιώντας στην πραγματικότητα τις προτάσεις των δημοσιογράφων.
«Ως ξένος ανταποκριτής», τονίζει «που εργάζομαι σε όλο τον κόσμο για σχεδόν 40 χρόνια τώρα, έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο οι Ρώσοι δημοσιογράφοι απολαμβάνουν έναν βαθμό ελευθερίας που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς στα περισσότερα γεωγραφικά πλάτη της συλλογικής Δύσης».
01_6.jpg
Τα πρακτικά του Κρεμλίνου από την συνάντηση δείχνουν τι πραγματικά πιστεύει ο Ρώσος ηγέτης:
Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «στρατηγοί οπερέτας» στον στρατό, ότι υπήρχε έλλειψη drones, πυρομαχικών ακριβείας και εξοπλισμού επικοινωνίας, που τώρα αντιμετωπίζεται.
Συζήτησε για τη νομιμότητα των εξαρτημάτων των μισθοφόρων, την ανάγκη να εγκατασταθεί αργά ή γρήγορα μια «ζώνη ανάσχεσης» για την προστασία των Ρώσων πολιτών από τον συστηματικό βομβαρδισμό του καθεστώτος του Κιέβου, και τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα απαντήσει στην τρομοκρατία που εμπνέεται από τον Bandera, με τρομοκρατία και ένα συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: τα ρωσικά πολεμικά μέσα δεν οργανώνουν επίθεση, ακόμη και όταν η συλλογική Δύση επιτίθεται στη Ρωσία 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, με τον μαζικό μηχανισμό ΜΚΟ/μαλακής δύναμης μέσων ενημέρωσης.
Η Μόσχα δεν είναι - ακόμα; – πλήρως εμπλεκόμενη στα χαρακώματα του πολέμου πληροφοριών· όπως έχουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης παίζουν μόνο άμυνα.

Μέχρι το Κίεβο;

Αναμφισβήτητα το σημαντικότερο κομμάτι της όλης συνάντησης είναι η συνοπτική... ανατριχιαστική αξιολόγηση Putin για το πού βρισκόμαστε τώρα στη σκακιέρα:
«Αναγκαστήκαμε να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε τον πόλεμο που ξεκίνησε η Δύση το 2014 με τη δύναμη των όπλων.
Και η Ρωσία θα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο με τη δύναμη των όπλων, απελευθερώνοντας ολόκληρη την επικράτεια της πρώην Ουκρανίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ουκρανούς Ναζί.
Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Ο ουκρανικός στρατός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα ηττηθεί, ανεξάρτητα από τα νέα είδη όπλων που θα λάβει από τη Δύση.
Όσο περισσότερα όπλα υπάρχουν, τόσο λιγότεροι Ουκρανοί και αυτό που ήταν η Ουκρανία θα παραμείνει.
Η άμεση επέμβαση των ευρωπαϊκών στρατών του ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα.
Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η φωτιά του πολέμου θα τυλίξει ολόκληρη την Ευρώπη.
Φαίνεται ότι και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για αυτό».

Με λίγα λόγια: ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο με τους όρους της Ρωσίας και μόνο όταν η Μόσχα αξιολογήσει ότι όλοι οι στόχοι της έχουν επιτευχθεί.
Οτιδήποτε άλλο είναι ευσεβής πόθος.
Επιστρέφοντας στην πρώτη γραμμή, όπως επισημαίνει ο απαραίτητος Andrey Mardyanov, ο πολεμικός ανταποκριτής πρώτης τάξεως Marat Kalinin έχει περιγράψει οριστικά πώς η τρέχουσα αντεπίθεση με μεταλλικό φέρετρο της Ουκρανίας δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε στην πρώτη ρωσική γραμμή άμυνας (είναι ένας μακρύς – αυτοκινητόδρομος προς την κόλαση – 10 χλμ.).
Ό,τι μπόρεσε να καταφέρει μέχρι τώρα ο κορυφαίος στρατός proxy του ΝΑΤΟ ήταν να σφαγιαστεί ανελέητα σε... βιομηχανική κλίμακα, όπως παρατηρεί ο αναλυτής.

Ο στρατηγός Αρμαγεδδώνας σε δράση.

Ο Ρώσος στρατηγός Surovikin είχε οκτώ μήνες για να αφήσει το αποτύπωμά του στην Ουκρανία και από την αρχή κατάλαβε ακριβώς πώς να το μετατρέψει σε ένα εντελώς νέο παιχνίδι.
Η στρατηγική είναι να καταστραφούν πλήρως οι ουκρανικές δυνάμεις μεταξύ της πρώτης γραμμής άμυνας και της δεύτερης γραμμής, η οποία είναι αρκετά σημαντική.
Η τρίτη γραμμή θα παραμείνει εκτός ορίων.
Στη Δύση, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την στρατηγική κατωτερότητα όπως αποκαλύπτεται με τις φρικτές ουκρανικές απώλειες και αποδεικνύοντας την απόλυτη συσσωρευμένη ανικανότητα των μαριονετών του Κιέβου και των στρατιωτικών τους... χειριστών στο ΝΑΤΟ.
Και σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν δύσκολα –προς το παρόν δεν διαφαίνεται η παραμικρή δυσκολία– ο ίδιος ο Putin παρέδωσε τον οδικό χάρτη των επόμενων κινήσεων με βάση ένα ερώτημα: «Χρειαζόμαστε μια πορεία στο Κίεβο;
Αν ναι, χρειαζόμαστε νέα κινητοποίηση, αν όχι, δεν τη χρειαζόμαστε.
Δεν υπάρχει ανάγκη για κινητοποίηση αυτή τη στιγμή».
Οι κρίσιμες λειτουργικές λέξεις είναι «αυτή τη στιγμή».

Το τέλος όλων των περίτεχνων δυτικών σχεδίων

Μακριά από το πεδίο της μάχης, οι Ρώσοι γνωρίζουν πολύ καλά την ξέφρενη γεωοικονομική δραστηριότητα την οποία μετακίνησαν σε «άλλη πίστα» μετά την έναρξη του πολέμου.
Η Μόσχα και το Πεκίνο διαπραγματεύονται όλο και περισσότερο σε γιουάν και ρούβλια.
Οι 10 της ASEAN πηγαίνουν ολοταχώς για συναλλαγές στα περιφερειακά νομίσματα, παρακάμπτοντας το δολάριο ΗΠΑ.
Η Ινδονησία και η Νότια Κορέα διαπραγματεύονται με turbo-charging σε ρουπίες και γουόν.
Το Πακιστάν πληρώνει για το ρωσικό πετρέλαιο σε γιουάν.
Τα ΗΑΕ και η Ινδία αυξάνουν το εμπόριο εκτός πετρελαίου σε ρουπίες.
Αυξήθηκαν οι αιτήσεις ένταξης στις BRICS+ – αναγκάζοντας έναν «απελπισμένο Ηγεμόνα» (σ.σ. τις ΗΠΑ) να αρχίσει να αναπτύσσει μια σειρά από τεχνικές Υβριδικού Πολέμου, μετά από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες που ήταν εμμονικά προσηλωμένος στον δικό του κατασκευασμένο πόλεμο ενάντια στο Ισλάμ, χωρίς καμία υλική παρέμβαση στο θέμα των πυραύλων, ενώ ο Putin εξετάζοντας την «ευρασιατική σκακιέρα» στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εξαπέλυσε έκτοτε ένα πρόγραμμα αμυντικών και επιθετικών πυραύλων:
Τα επόμενα 23 χρόνια η Ρωσία ανέπτυξε υπερηχητικούς πυραύλους, προηγμένους ICBM και τους πιο προηγμένους αμυντικούς πυραύλους στον πλανήτη και κέρδισε την κούρσα των πυραύλων... τελεία και παύλα.
Τώρα η «στρατηγική» του Ηγεμόνα είναι να εφεύρουμε ένα ζήγημα για την Ταϊβάν από το τίποτα, το οποίο διαμορφώνει τη σκακιέρα ως το προθάλαμο του υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσίας-Κίνας.
Οι επίθεσεις του Κιέβου εναντίον των Ρωσόφωνων του Donbass, υποκινήθηκε από τους «νεοσυντηρητικούς του Strauss» που ήταν υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την δολοφονία τουλάχιστον 14.000 ανδρών, γυναικών και παιδιών μεταξύ 2014 και 2022.

Η αφορμή για να σύρουν την Ρωσία σε πόλεμο στοχεύοντας στην περικύκλωσή της, για να επιτεθούν στην Κίνα - Η Ευρώπη ως εργαλείο και... τροφή για την αμερικανική πολεμική μηχανή

Ο απώτερος στόχος των κινήσεων «Διαίρει και Βασίλευε» ήταν να επιφέρει ήττα στον σύμμαχο της Κίνας στην Heartland, έτσι το Πεκίνο να απομονωθεί.
Σύμφωνα με το νεοσυντηρητικό όνειρο, όλα τα παραπάνω θα έδιναν τη δυνατότητα στον Ηγεμόνα, αφού είχε κατακτήσει ξανά τη Ρωσία όπως έκανε με τον Yeltsin, να αποκλείσει την Κίνα από τους ρωσικούς φυσικούς πόρους χρησιμοποιώντας έντεκα αμερικανικές δυνάμεις αεροπλανοφόρων και πολλά υποβρύχια.
Προφανώς, οι νεοσυντηρητικοί που έχουν υποβαθμιστεί στη στρατιωτική επιστήμη αγνοούν το γεγονός ότι η Ρωσία είναι πλέον η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη.
Στην Ουκρανία, οι νεοσυντηρητικοί ήλπιζαν ότι μια πρόκληση θα ανάγκαζε τη Μόσχα να αναπτύξει άλλα μυστικά όπλα εκτός από υπερηχητικούς πυραύλους, έτσι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να προετοιμαστεί καλύτερα για ολοκληρωτικό πόλεμο.
Όλα αυτά τα περίτεχνα σχέδια έχουν αποτύχει παταγωδώς... αλλά ένα συμπέρασμα παραμένει: οι νεοσυντηρητικοί πιστεύουν ακράδαντα ότι...

...μπορούν να εργαλοποιήσουν μερικά εκατομμύρια Ευρωπαίους!

Ποιος είναι ο επόμενος; Πολωνοί; Εσθονοί; Λετονοί; Λιθουανοί; Και γιατί όχι και Γερμανοί;
Όλοι δείχνουν πρόθυμοι να γίνουν
τροφή για τα κανόνια όπως έκαναν οι ΗΠΑ στον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πολέμησαν πάνω στα σώματα των Ευρωπαίων (συμπεριλαμβανομένων και των Ρώσων) που θυσιάστηκαν στην ίδια παλιά αγγλοσαξονική αρπαγή εξουσίας του Mackinder.
Οι ορδές των Ευρωπαίων αρθρογράφων «εμπιστεύονται» τις ΗΠΑ , ενώ μόνο λίγοι κατάλαβαν ποιος βομβάρδισε πραγματικά το Nord Stream 1 και 2!
Η ουσία είναι ότι ο Ηγεμόνας απλά δεν μπορεί να δεχτεί μια κυρίαρχη, αυτάρκη Ευρώπη, την θέλουν εξαρτημένο υποτελή, όμηρο στις θάλασσες που ελέγχουν οι ΗΠΑ.
Ο Putin βλέπει ξεκάθαρα πώς έχει διαμορφωθεί η σκακιέρα.
Και βλέπει επίσης πώς η «Ουκρανία» δεν υπάρχει πια.

Κανείς δε έδωσε σημασία, καθώς η συμμορία που λυμαίνεται το Κίεβο και τον ουκρανικό λαό πούλησε την Ουκρανία σε BlackRock για 8,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.


Αυτό ακριβώς.
H συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Ουκρανίας και του αντιπροέδρου της BlackRock, Philipp Hildebrand.
Δημιουργούν ένα Ουκρανικό Ταμείο Ανάπτυξης (UDF) για «ανοικοδόμηση», που επικεντρώνεται στην ενέργεια, τις υποδομές, τη γεωργία, τη βιομηχανία και την πληροφορική.
Όλα τα εναπομείναντα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Ουκρανίας θα καταβροχθιστούν από τη BlackRock, από τη Metinvest, την DTEK (ενέργεια) και την MJP (γεωργία) μέχρι τη Naftogaz, τους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους, την Ukravtodor και την Ukrenergo.
Ο υψηλού βαθμού τοξικός νεοφιλελευθερισμός κάνει ήδη... ενώ η «φωτιά» των επιπτώσεων του πολέμου διαλύει την Ευρώπη!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης