Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από πρωθυπουργός ο Boris Johnson... αρθρογράφος της Daily Mail - Επιστρέφει στα παλιά του δημοσιογραφικά λημέρια

Από πρωθυπουργός ο Boris Johnson... αρθρογράφος της Daily Mail - Επιστρέφει στα παλιά του δημοσιογραφικά λημέρια
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson έγινε αρθρογράφος της Daily Mail
Επιστρέφει στα παλιά δημοσιογραφικά του λημέρια και στην παλαιά του καριέρα που έδωσε αρκετά πρωτοσέλιδα και πηχιαίους τίτλους, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson και είναι πλέον αρθρογράφος της εφημερίδας Daily Mail, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα την Παρασκευή 16/6.
Ο 58χρονος Johnson, ο οποίος παραιτήθηκε και από τη θέση του βουλευτή την περασμένη εβδομάδα λόγω έρευνας που τον έκρινε ένοχο για σκόπιμη παραπλάνηση του Κοινοβουλίου σχετικά με πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19, θα γράφει για την Daily Mail κάθε Σάββατο, ανέφερε η εφημερίδα.
«Είτε είστε θαυμαστής του Boris είτε όχι, θα χρειαστεί να τον διαβάσετε – τόσο εσείς στο Γουέστμινστερ όσο και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η εφημερίδα.

Από τότε που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία το 2022 ο Johnson, ένας από τους πιο γνωστούς και πιο διχαστικούς πολιτικούς της Βρετανίας, κέρδισε εκατομμύρια λίρες από περιοδείες για ομιλίες.
Η επιστροφή του στη δημοσιογραφία αναμένεται να είναι μια επικερδής νέα δουλειά και προσφέρει στον πρώην ηγέτη ένα όχημα σε μια από τις πιο πολυδιαβασμένες δεξιές εφημερίδες της Βρετανίας για να εκφράσει τις απόψεις του για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Rishi Sunak.
Παραιτήθηκε από βουλευτής με μια τρομερή επίθεση σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή που έκρινε ότι είχε σκόπιμα παραπλανήσει το Κοινοβούλιο με τη διοργάνωση των «κορωνοπάρτυ» παραβιάζοντας τους κανόνες, το λεγόμενο «party-gate».

Το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τα πορίσματα της επιτροπής τη Δευτέρα.

Χρησιμοποίησε επίσης τη δήλωσή του για να χτυπήσει τον Sunak, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια «σωστά συντηρητική κυβέρνηση» που θα μείωνε τους φόρους των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων.
Ο Johnson, που δεν είναι άγνωστος στο σκάνδαλο, ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή στη δημοσιογραφία, αλλά απολύθηκε από την εφημερίδα Times επειδή επινόησε ένα απόσπασμα.
Συνέχισε να κάνει καριέρα στην Daily Telegraph, όπου ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση με ζωηρές αν όχι πάντα ακριβείς πεζογραφίες.
Αργότερα ακολούθησε παράλληλη σταδιοδρομία ως πολιτικός συντάκτης του περιοδικού Spectator και ως μέλος του κοινοβουλίου και πριν γίνει πρωθυπουργός έγραφε μια τακτική στήλη για την Daily Telegraph.
Αυτή η στήλη τον έβλεπε συχνά να επικρίνεται για τις απόψεις του – κατηγορήθηκε για ισλαμοφοβία όταν είπε ότι οι μουσουλμάνες που φορούσαν μπούρκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτια ή ληστές τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης