Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία θα δώσει στρατιωτική απάντηση στα F-16 - Τα γερμανικά τανκς «Leopard 2» σύντομα θα «φθάσουν» στη Μόσχα

H Ρωσία θα δώσει στρατιωτική απάντηση στα F-16 -  Τα γερμανικά τανκς «Leopard 2» σύντομα θα «φθάσουν» στη Μόσχα
Φιάσκο τα Leopard
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει στρατιωτική-τεχνική απάντηση εάν μαχητικά αεροσκάφη F-16 εμφανιστούν στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Lavrov.
«Φυσικά, θα δοθεί στρατιωτικο-τεχνική απάντηση».
Ο Lavrov πρόσθεσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε «ένα πολύ σοβαρό διάβημα» στο πλαίσιο της ομάδας «των πέντε πυρηνικών δυνάμεων» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με το ενδεχόμενο τα αεροσκάφη F-16 να μεταφερθούν στην Ουκρανία και να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος μπόρεσε να δει την απόλυτη καταστροφή των πολυδιαφημισμένων βαρέων τεθωρακισμένων και άλλων όπλων του ΝΑΤΟ, ακριβώς όπως προέβλεπαν διάφοροι ανεξάρτητοι ειδικοί λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση….
Παρά τις δεκαετίες στενής συνεργασίας μεταξύ του ουκρανικού στρατού και του ΝΑΤΟ, καθώς και σχεδόν μια δεκαετία πολύ πιο εντατικής κοινής εκπαίδευσης μεταξύ της εμπόλεμης συμμαχίας και της κυβέρνησης Zelensky που εφάρμοσε τα πρότυπα ΝΑΤΟ στον Ουκρανικό στρατό… το αποτέλεσμα είναι αποτυχία…
Σύμφωνα με τα πρότυπα, η απόδοση των δυνάμεων του καθεστώτος της Ουκρανίας εναντίον ακόμη και των στρατευμένων (αν και σκληραγωγημένων από τη μάχη) πολιτοφυλακών του Donbass εντός του ρωσικού στρατού ήταν πολύ κακή....

Η αντεπίθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά μέχρι τώρα τα κέρδη είναι ασήμαντα ενώ τα εδάφη που κερδήθηκαν εξακολουθούν να βρίσκονται σταθερά υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών
Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπαθεί να απεικονίσει τις «επιτυχίες» της μαριονέτας Zelensky… ως στρατιωτικά σημαντικές, αλλά το αφήγημα είναι αστείο… ότι δήθεν «η Ρωσία χάνει».
Οι τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι τρομακτικές...

Ωστόσο, η πολιτική Δύση είναι εντελώς ασυγκίνητη από τους θανάτους δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών…καθώς η μόνη της ανησυχία είναι «να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ρώσοι»…σύμφωνα με τη δική τους αμετανόητη παραδοχή και οι εξευτελιστικές απώλειες μιας τόσο μεγάλης ποσότητας κορυφαίου εξοπλισμού και όπλων του ΝΑΤΟ έχουν τώρα εκθέσει την Δύση και αναδείξει τις ρωγμές των οπλικών τους συστημάτων.

Η παράδοση όπλων, πυρομαχικών και λοιπού εξοπλισμού δυτικής κατασκευής έγινε με αιχμή του δόρατος χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Οι ΗΠΑ έχουν πρόθεση να παραδώσουν M1 «Abrams» MBT (κύρια άρματα μάχης) που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αναβαθμιστούν με ορισμένα συστήματα και υποσυστήματα M1A2, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση και τις δυνατότητές τους.

Φοβούμενη πιθανές απώλειες η Γερμανία ήταν αρχικά απρόθυμη να παράσχει τα δικά της τεθωρακισμένα, τα οποία θεωρούνταν από τα πιο προηγμένα (και τα καλύτερα συνολικά) στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο με φτηνές ηθικολογίες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και πολλούς άλλους, τελικά η Γερμανία πείστηκε και επιτάχυνε τις παραδόσεις βαρέων τεθωρακισμένων.
Ωστόσο, τώρα που τα πολύτιμα Leopard της όχι μόνο έχουν καταστραφεί, αλλά είναι και καθ΄οδόν προς τη Ρωσία για να ελεγχθούν από την Ρωσική βιομηχανία (συμπεριλαμβανομένης μιας από τις τελευταίες εκδόσεις A6), η Γερμανία συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο λάθος έκανε (όπως ακριβώς και πριν από 80 χρόνια).

Είναι ενδιαφέρον ότι μετά την καταστροφή των Leopard, ΗΠΑ και Βρετανία… δεν είπαν τίποτε για το πότε θα στείλουν τα "Abrams" και "Challenger 2".
Ειδικά τώρα που όλοι οι Γερμανοί κατασκευαστές του «Leopard 2», κυρίως η Krauss-Maffei Wegmann (παραγωγός σασί) και η Rheinmetall (παραγωγός κύριου όπλου), αντιμετωπίζουν κατακόρυφη πτώση των αποθεμάτων (και εξαιρετικά πιθανή απώλεια μεριδίου αγοράς).
Εύκολα μπορούμε να μαντέψουμε ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την κάλυψη του κενού της αγοράς….

Ωστόσο, εκτός από ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη της, οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν επίσης την προοπτική να καταστούν σχεδόν παρωχημένα τα τεθωρακισμένα τους, καθώς μέρος των Leopard πηγαίνουν προς την Μόσχα, όπου ο Ρωσικός στρατός θα τα μελετήσει λεπτομερώς.
Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας για να μετριάσει τον διασυρμό θα πει… ότι αυτό συμβαίνει επειδή η Ρωσία υποτίθεται ότι «στερείται τόσο υψηλών τεχνολογιών» αλλά αυτό είναι αστείο, καθώς η Ρωσία θα τα μελετήσει για να βρει ευκολότερους τρόπους για να τα καταστρέψει…

Φιάσκο τα Leopard

Από την άλλη πλευρά, τα γερμανικής κατασκευής MBT «Leopard 2» που καταστράφηκαν μέσα σε λίγες μέρες υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των Τ-90M που χάθηκαν σε περίπου 16 μήνες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO)…
Το χειρότερο ακόμη για τους Γερμανούς, ακόμη και το λιγότερο προηγμένο T-72B3 αποδείχθηκε πολύ πιο επιβιώσιμο τόσο έναντι των drones όσο και των ATGM (αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων) από την τελευταία και πιο προηγμένη βαριά θωράκιση του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, το αναβαθμισμένο T-64BV της σοβιετικής εποχής σε υπηρεσία με τις δυνάμεις των Ουκρανών έδειξε επίσης μεγαλύτερη ικανότητα επιβίωσης.

Εκτός από τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα όπως το Ka-52 «Alligator» αποδείχθηκαν ιδιαίτερα θανατηφόρα ενάντια σε εχθρικά βαριά τεθωρακισμένα
Το κύριο ATGM του Ka-52 «Alligator» είναι το 9M127-1 "Vikhr", ένα από τα πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο αυτής της κατηγορίας Ο Putin επαίνεσε επίσης τον επίγειο «ξάδερφό» του, το όχι λιγότερο ικανό 9K135 «Kornet» ATGM, το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος είπε επίσης ότι θα παραχθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες. Πρόσθεσε επίσης ότι οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέμεναν αυτές τις επιτυχίες, προσθέτοντας ότι τα όπλα και ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ «καίγονται όμορφα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης