Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναχωρεί ο Blinken για Πεκίνο - Η πρώτη επίσκεψη Αμερικανικού ΥΠΕΞ στην Κίνα μετά από 5 χρόνια

Αναχωρεί ο Blinken για Πεκίνο - Η πρώτη επίσκεψη Αμερικανικού ΥΠΕΞ στην Κίνα μετά από 5 χρόνια
Κατά τον Blinken σκοπός του ταξιδιού του στο Πεκίνο είναι η εγκαθίδρυση «ανοικτής και ισχυρής» επικοινωνίας των ΗΠΑ με την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken  δήλωσε πως υποστηρίζει τις προσπάθειες της Νότιας Κορέας να αναπτύξει μια «υγιή και ώριμη» σχέση συνεργασίας με την Κίνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.
Ο  Blinken φθάνει την Κυριακή 18/6 στο Πεκίνο για την πιο υψηλού επιπέδου επίσκεψη αξιωματούχου της κυβέρνησης του προέδρου Joe Biden, συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις Κίνας-Νότιας Κορέας και τη Βόρεια Κορέα σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Park In, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.
Ο Blinken και ο Park καταδίκασαν έντονα τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, όπως ανέφερε το υπουργείο, και συμφώνησαν πως οι ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα και η Ιαπωνία θα πρέπει να συνεχίσουν να καλούν την Κίνα να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποπυρηνικοποίηση.
Η ανακοίνωση δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πως δεν αναμένουν πως το ταξίδι του Blinken στην Κίνα, το πρώτο ενός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε πέντε χρόνια, θα αποτελέσει τομή στο πώς οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Ο Blinken  δήλωσε πως σκοπός του ταξιδιού είναι η εγκαθίδρυση «ανοικτής και ισχυρής» επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης