Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρεσβευτής των ΗΠΑ κατήγγειλε την "ομοφοβική και οπορτουνιστική" πολιτική της κυβέρνησης Orban

Ουγγαρία: Ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρεσβευτής των ΗΠΑ κατήγγειλε την
Ο Aμερικανός πρεσβευτής Pressman δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος και καταγγέλλει συχνά την ουγγρική κυβέρνηση για την πολιτική της σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία κατήγγειλε σήμερα την "ομοφοβική" και "οπορτουνιστική" πολιτική του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Όρμπαν η οποία θέτει σε κίνδυνο ευάλωτους ανθρώπους, όπως είπε.
"Οι ΛΟΑΤΚΙ δέχονται επίθεση παντού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας", είπε ο Ντέιβιντ Πρέσμαν, 46 ετών, στην ομιλία του για την Πορεία Υπερηφάνειας της Βουδαπέστης. "Πιστεύουμε ότι η βία και οι ομοφοβικές πολιτικές οφείλονται στον οπορτουνισμό και όχι στις πεποιθήσεις, όμως αυτό δεν τις εμποδίζει να κάνουν κακό", πρόσθεσε.
Ο πρεσβευτής Pressman δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος και καταγγέλλει συχνά την ουγγρική κυβέρνηση για την πολιτική της σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα.
Προκάλεσε μάλιστα σήμερα "τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση" να καλύψουν "στο σύνολό της" την ομιλία του.
Στα τέλη Μαΐου το ουγγρικό κοινοβούλιο κατήργησε το αμφιλεγόμενο άρθρο ενός νόμου που στοχοθετούσε τους ΛΟΑΤΚΙ και έδινε το πράσινο φως σε όποιον το επιθυμεί να καταγγέλλει ανώνυμα όσους "αμφισβητούν" τον συνταγματικό ορισμό του γάμου, της οικογένειας και του φύλου. Επρόκειτο για την τροποποίηση ενός νόμου του 2014 που είχε εγκριθεί τον Απρίλιο και διεύρυνε τους τομείς για τους οποίους οι πολίτες μπορούν να κάνουν καταγγελίες στις αρχές.
Από το 2018 η Ουγγαρία έχει απαγορεύσει τις σπουδές για το φύλο ενώ δεν επιτρέπεται η αλλαγή του φύλου στα μητρώα, ούτε η υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλόφιλων. Με βάση έναν νόμο του 2021 απαγορεύεται επίσης να μιλά κανείς για αλλαγή φύλου ή για ομοφυλοφιλία σε ανήλικους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επί παραβάση σε βάρος της Ουγγαρίας, με τη στήριξη 15 χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης