Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Ρωσία είναι έτοιμη για περαιτέρω συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων

Κρεμλίνο: Η Ρωσία είναι έτοιμη για περαιτέρω συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις, έχουν εκφράσει την λύπη τους για την αποδόμηση του τριγώνου των συνθηκών για τον έλεγχο των εξοπλισμών
Η Ρωσία είναι έτοιμη για περαιτέρω συνομιλίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους να διευκρινίσει μια δήλωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που υποδήλωνε ρωσική ενόχληση για την στάση της Δύσης στον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, ο Πεσκόφ δήλωσε πως "η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξάγει διαπραγματεύσεις".
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις, έχουν εκφράσει την λύπη τους για την αποδόμηση του τριγώνου των συνθηκών για τον έλεγχο των εξοπλισμών οι οποίες επεδίωκαν να επιβραδύνουν την κούρσα των εξοπλισμών του Ψυχρού Πολέμου και να μειώσουν τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου.
Εν μέσω της κρίσης που προκλήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, ο Πούτιν ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι η Ρωσία αναστέλλει την συμμετοχή της στην συνθήκη New START- η οποία υπογράφηκε το 2010 και περιορίζει τον αριθμό στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που έχουν αναπτύξει η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία διατηρεί επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω διπλωματικών διαύλων, αλλά ότι οι επαφές αυτές είναι σπάνιες, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης