Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αδιέξοδο η Δύση - Ο Biden ζήτησε από τον Stoltenberg να παραμείνει στο τιμόνι του ΝΑΤΟ και μετά τη λήξη της θητείας του

Σε αδιέξοδο η Δύση - Ο Biden ζήτησε από τον Stoltenberg να παραμείνει στο τιμόνι του ΝΑΤΟ και μετά τη λήξη της θητείας του
Δεν έχει βρεθεί ακόμη υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει η πλειονότητα των κρατών μελών
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg να παραμείνει στη θέση του και μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, ανέφερε το NRK της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ηγέτης των ΗΠΑ εξήγησε τον λόγο πίσω από το επίμονο αίτημά του δηλώνοντας ότι δεν είναι τώρα η ώρα για αβεβαιότητα σχετικά με το ποιος θα γίνει ο νέος ηγέτης του ΝΑΤΟ, επειδή η ατζέντα περιλαμβάνει σοβαρά προβλήματα και μια σειρά από πιεστικά προβλήματα, που δεν έχουν επιλυθεί.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι η ουκρανική σύγκρουση έχει εισέλθει στο αποφασιστικό στάδιο ενώ η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
Επίσης σημείωσε ότι απαιτούνται σοβαρές διπλωματικές προσπάθειες για τον καθορισμό των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Επιπλέον, ο Biden τόνισε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει η πλειονότητα των κρατών μελών  και ότι απομένει όλο και λιγότερος χρόνος μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στο Βίλνιους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης