Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ για 11.000 εργαζόμενους της Wall Street - Περικοπές που θυμίζουν ημέρες… 2008

Σοκ για 11.000 εργαζόμενους της Wall Street -  Περικοπές που θυμίζουν ημέρες… 2008
Σε πάγωμα προσλήψεων και περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσουν τραπεζικοί κολοσσοί στην αμερικανική χρηματαγορά

Εικόνα κατάρρευσης αναμένεται να εμφανίσει η αγορά εργασίας στη Wall Street το επόμενο διάστημα, μετά το ξεφάντωμα προσλήψεων που κορυφώθηκε το 2022, λόγω της ανάκαμψης από την πανδημική περίοδο.
Το χορό των περικοπών άνοιξε η Citigroup, που σχεδιάζει να περικόψει περί τις 5.000 θέσεις εργασίας το αμέσως προσεχές διάστημα στο τραπεζικό καθώς και στο εμπορικό τμήμα της.
Από την μεριά της η Goldman έχει περιορίσει το προσωπικό της κατά 6% ήδη από τον περασμένο Γενάρη, σχεδιάζει περαιτέρω περικοπές σε θέσεις χαμηλής αποδοτικότητας και βρίσκεται σε διαδικασία κατάργησης άλλων 250 διευθυντικών θέσεων.
Αν και υψηλόβαθμα της Morgan προσπαθούν να παρουσιάσουν μία καθησυχαστική εικόνα, μιλώντας για «μικρή πιθανότητα να εμφανιστούν μεγάλης κλίμακας περικοπές θέσεων στο εγγύς μέλλον» το τσουνάμι απολύσεων χτυπάει ήδη και τον επενδυτικό τομέα των ΗΠΑ. Ειδικότερα, μέσα στο 2023 μεγάλες επενδυτικές τράπεζες έχουν … ήδη τριμάρει το 10% των συνολικών θέσεων εργασίας και έπεται συνέχεια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης