Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έλληνας αρχιμανδρίτης κατηγορείται ότι έκλεβε από δωρεές και πλήρωνε εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους

Έλληνας αρχιμανδρίτης κατηγορείται ότι έκλεβε από δωρεές και πλήρωνε εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους
Ο αρχιμανδρίτης τέθηκε σε προσωρινή αργία από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
Σάλος προκλήθηκε από δημοσίευμα του The Advertiser που παρουσίασε τον αρχιμανδρίτη Ιωάννη Χριστόδουλο ως τον κατηγορούμενο ιερέα που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Grindr για να συνομιλεί με άνδρες και να τους στέλνει γλαφυρές περιγραφές σεξουαλικών πράξεων και πορνογραφικές εικόνες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέος Κόσμος, ο αρχιμανδρίτης τέθηκε σε προσωρινή αργία από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μετά το δημοσίευμα που παρουσιάζει και συνομιλίες του ιερέα με άνδρες.
Παράλληλα, η Αρχιεπισκοπή διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν τα όσα αναφέρονται για τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ από το περιβάλλον του αρχιμανδρίτη ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας ιερέας είναι αθώος και έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Ότι δηλαδή κάποιος του πήρε την ταυτότητα και έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στην εν λόγω εφαρμογή για ομοφυλόφιλους, με σκοπό να εκθέσουν τον ιερέα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος ο αρχιμανδρίτης «φέρεται να υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης. οτι, δηλαδή, δεν έφτιαξε ο ίδιος τον λογαριασμό στην ιστοσελίδα Grindr, αλλά κάποιος άλλος, εν αγνοία του, για να τον εκθέσουν. Λέει ότι «μόνος ένας ηλίθιος θα μπορούσε να είναι Αρχιμανδρίτης και, συγχρόνως, να έχει και λογαριασμό σε ιστοσελίδα με ομοφυλόφιλους και, μάλιστα, με φωτογραφία του και να πιστεύει ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό».
Πάντως, η εφημερίδα «The Advertiser» υποστηρίζει ότι ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, που έως τώρα υπηρετούσε στην Αδελαΐδα και είχε τοποθετηθεί στον Άγιο Νεκτάριο στο Fawkner της Μελβούρνης , «ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες ενεργός στην ιστοσελίδα ομοφυλοφιλικών συναντήσεων Grindr». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Advertiser τα χρήματα που έλαβε από πιστούς ο αρχιμανδρίτης αγγίζουν τις 500.000 δολάρια κάτι που το περιβάλλον του ιερέα αρνείται κατηγορηματικά.
Όπως αναφέρεται, παρά τα δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος δεν κατηγορείται από τις Αρχές για κανένα αδίκημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος έφτασε στην Αδελαΐδα από την Ελλάδα στις αρχές του 2011, όπου εξαιτίας της συμπεριφοράς του είχε απομακρυνθεί από τις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας της Ν. Αυστραλίας. Μάλιστα είχε περάσει από διάφορα μοναστήρια παλαιοημερολογιτών ενώ κάποια στιγμή είχε στείλει υβριστική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Νίκανδρο που είχε οδηγήσει και στην καθαίρεσή του τότε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης