Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας - Να βρεθεί επειγόντως διεθνής λύση για το μεταναστευτικό

Έκκληση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας - Να βρεθεί επειγόντως διεθνής λύση για το μεταναστευτικό
Έκκληση της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα για δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών όσον αφορά στο μεταναστευτικό
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών όσον αφορά στο μεταναστευτικό, απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.
«Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ζωών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, ως αποτέλεσμα της βύθισης ενός αλιευτικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Αυτή η τραγωδία στη Μεσόγειο δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία. Δεν είναι δυνατό να προληφθούν τέτοιες καταστροφές χωρίς να εξαλειφθούν τα αίτια της παράτυπης μετανάστευσης. Οποιεσδήποτε άλλες λύσεις μόνο θα αυξήσουν τα δεινά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο και τους θανάτους στη θάλασσα. Είναι κοινή μας ευθύνη να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο και να βρούμε μόνιμες λύσεις στα προβλήματά τους. Αυτό το τραγικό γεγονός αποκάλυψε για άλλη μια φορά την ανάγκη να βρει η διεθνής κοινότητα επειγόντως λύση σε αυτό το ζήτημα» σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ και τονίζει:
«Αυτές τις ημέρες που πλησιάζουμε την 20η Ιουνίου, την Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, απευθύνουμε έκκληση για άλλη μια φορά στη διεθνή κοινότητα για τη δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών, και για να εργαστούμε από κοινού για την εξάλειψη των προβλημάτων που είναι η ρίζα στα αιτία των μεταναστευτικών κινήσεων στην περιοχή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης