Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουρανοβατεί ο Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Μόλις τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία, η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Ουρανοβατεί ο Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Μόλις τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία, η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ βλέπει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Εκτός πραγματικότητας δείχνει να είναι ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, ο οποίος δήλωσε ότι τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν για την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, μόλις τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία.
«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι όλοι θα μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό», είπε ο Pistorius, σχολιάζοντας τις αναφορές πως οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στο να επιτρέψουν στην Ουκρανία να μην υποβληθεί στις τυπικές διαδικασίες υποψηφιότητας.
«Θα ήμουν ανοιχτός σε αυτό», είπε ο Pistorius σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στη συμμαχία όσο συνεχίζεται η στρατιωτική σύγκρουση.
Με τη σειρά της, η Ουκρανία ζήτησε από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να δώσει σαφείς υποσχέσεις για τις προοπτικές ένταξης στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους τον Ιούλιο.
Προς το παρόν, για το Κίεβο υπάρχει μια φόρμουλα που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.
Σύμφωνα με αυτό, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καλωσορίσει την Ουκρανία και τη Γεωργία στο Σχέδιο Δράσης Ένταξης μόλις εκπληρώσουν και οι δύο τα απαραίτητα κριτήρια.
Δεν δόθηκαν τότε χρονοδιαγράμματα για την ένταξη στη Συμμαχία ή άλλες ενταξιακές παράμετροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης