Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρήξεις στο Κίεβο – Ουκρανία: Καταρρίψαμε 6 Kinzhal, 6 Kalibr και 2 drones

Εκρήξεις στο Κίεβο – Ουκρανία: Καταρρίψαμε 6 Kinzhal, 6 Kalibr και 2 drones
Προχωρά κανονικά η επίσκεψη των Αφρικανών ηγετών στο Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
Μια ακόμα μαζική πυραυλική επίθεση κατά του Κιέβου και της επαρχίας του εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 16/6 το πρωί η Ρωσία, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν πως κατάφεραν να καταρρίψουν ή να αναχαιτίσουν έξι υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, έξι πυραύλους Kalibr και δύο drones.
Πάντως, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν δύο εκρήξεις σε συνοικίες του Κιέβου.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία ζημιά στο Κίεβο από την πυραυλική επίθεση.

Αντιαεροπορικός συναγερμός

Ωστόσο, αντιαεροπορικός συναγερμός ήχησε σε όλη την Ουκρανία.
«Απειλές από βαλλιστικά όπλα στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα δυτικά, παραμείνετε στα καταφύγια», προειδοποίησε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στο Telegram.

Κανονικά η αφρικανική αποστολή

Εν τω μεταξύ, κανονικά εξελίσσεται η επίσκεψη των Αφρικανών ηγετών.
«Οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ένα μήνυμα προς την Αφρική: η Ρωσία επιθυμεί περισσότερο τον πόλεμο από την ειρήνη» ανέφερε σε μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, ο οποίος έκανε λόγο «για τη σοβαρότερη πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου εδώ και εβδομάδες».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa υποστήριξε ότι η αποστολή των Αφρικανών ηγετών στην Ουκρανία «προχωρά καλά και όπως ήταν προγραμματισμένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης