Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ΝΑΤΟ η Ουκρανία για όσο πολεμά τη Ρωσία – Stoltenberg: Αδύνατη η ένταξη της τώρα

Εκτός ΝΑΤΟ η Ουκρανία για όσο πολεμά τη Ρωσία – Stoltenberg: Αδύνατη η ένταξη της τώρα
Ανοιχτές οι πόρτες της Συμμαχίας για αργότερα υπογράμμισε ο Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο διαρκεί η στρατιωτική σύγκρουση της με τη Ρωσία υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε πως οι πόρτες της Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για αργότερα.
«Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του Οργανισμού, αλλά κανένα από τα κράτη της συμμαχίας, ούτε καν η Ουκρανία, δεν περιμένει τη χώρα να ενταχθεί στον Οργανισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι οι πόρτες της συμμαχίας είναι ανοιχτές.
Το έχουμε αποδείξει με την ενσωμάτωση της Φινλανδίας και της Σουηδίας» υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 5 ο Stoltenberg.

Εγγυήσεις ασφαλείας

Σύμφωνα με τον Stoltenberg, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία τον ερχόμενο Ιούλιο θα τεθεί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία.
«Διεξάγουμε πολλές συζητήσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η σημερινή κατάσταση δεν θα επαναληφθεί.
Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι, ότι εάν ο πόλεμος τελειώσει, δεν θα πρόκειται για μια σύντομη παύση, ενόψει νέων ρωσικών επιθέσεων» σημείωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως οι δεσμεύσεις της Συμμαχίας προς την Ουκρανία θα πρέπει να έχουν έναν πιο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Αποστολή στρατευμάτων

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Stoltenberg υποστήριξε πως πρόκειται για μια «προσωπική ανάλυση της κατάστασης».
«Το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη σύγκρουση.
Υποστηρίζουμε την Ουκρανία παρέχοντας όπλα και πυρομαχικά έτσι ώστε να μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμα της στην αυτοάμυνα» τόνισε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης