Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφρικανική απόβαση σε Κίεβο και Αγ.Πετρούπολη με στόχο το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Αφρικανική απόβαση σε Κίεβο και Αγ.Πετρούπολη με στόχο το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Αφρικανοί ηγέτες θα προτείνουν μια σειρά μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Στο Κίεβο έφτασε η αφρικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa που έχει ως απώτερο στόχο να παρουσιάσει την πρόταση της προκειμένου να διευθετηθεί ειρηνικά η ουκρανική κρίση.
Τον Ramaphosa συνοδεύουν ο πρόεδρος της Σενεγάλης, της Ζάμπια και των νησιών Κομόρες καθώς και ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.
Η αφρικανική αντιπροσωπεία θα έχει σήμερα Παρασκευή 16/6 συνομιλίες με τον πρόεδρο Zelensky στο Κίεβο και αύριο Σάββατο 17/6 με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin στην Αγία Πετρούπολη.

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Σύμφωνα με το Reuters, η αφρικανική ειρηνευτική αποστολή θα προτείνει σειρά «μέτρων οικοδόμησης της εμπιστοσύνης» στα αρχικά στάδια της μεσολάβησής της για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Σε μια περίοδο κλιμάκωσης της σύγκρουσης, η αναζήτηση ειρηνευτικής λύσης θα πρέπει να επιταχύνεται παράλληλα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, αν και οι ελπίδες και για αυτήν την πρωτοβουλίας εξανεμίστηκαν πριν ακόμα εκδηλωθεί, εξαιτίας της αποχώρησης από την αποστολή Αφρικανών ηγετών, όπως των προέδρων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, της Ουγκάντας και της Αιγύπτου.
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να έχει κάποια επιτυχία η αποστολή αυτή, είναι μηδαμινές, καθώς αυτοί δεν μπορούν να διαδραματίσουν κανένα σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο, καθώς έχουν μικρό πολιτικό βάρος, καμία επιρροή και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην επίλυση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης