Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις καλένδες η αποστολή F16 στην Ουκρανία – Milley (αρχιστράτηγος ΗΠΑ): Είναι πολύ νωρίς για την αποστολή αεροσκαφών

Στις καλένδες η αποστολή F16 στην Ουκρανία – Milley (αρχιστράτηγος ΗΠΑ): Είναι πολύ νωρίς για την αποστολή αεροσκαφών
«Νομίζω ότι θα είναι πρόωρο να δοθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για οποιαδήποτε στιγμή το F-16 ή οποιοδήποτε άλλο είδος προηγμένου αεροσκάφους θα χρησιμοποιηθεί σε μάχες στην Ουκρανία», δήλωσε ο Αμερικανός αρχιστράτηγος
Σχετικά Άρθρα
Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται να παραπέμπεται η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δύση στην Ουκρανία.
Τα δυτικά κράτη απέχουν πολύ από την εφαρμογή των σχεδίων για αποστολή αεροπλάνων F-16 αμερικανικής κατασκευής στην Ουκρανία και πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη γι' αυτό, δήλωσε την Πέμπτη (15/6/2023) ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Mark Milley.
Του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση του προγράμματος για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση της δυτικής ομάδας επαφής που συντονίζει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία στις Βρυξέλλες.

Πολύ νωρίς ...ακόμη για F -16

«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα με διάφορες χώρες, βρισκόμαστε νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού του προγράμματος αυτού.
Νομίζω ότι υπάρχει πρόθεση από πολλές χώρες που έχουν προχωρήσει να ηγηθούν -  Ολλανδία και Δανία - όσον αφορά τον σχεδιασμό.
Απομένει πολλή δουλειά να γίνει.
Νομίζω ότι θα είναι πρόωρο να δοθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για οποιαδήποτε στιγμή το F-16 ή οποιοδήποτε άλλο είδος προηγμένου αεροσκάφους θα χρησιμοποιηθεί σε μάχες στην Ουκρανία», σημείωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Επηρεάζει τη Δύση η πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης

Είναι ξεκάθαρο ότι η συλλογική Δύση και κυρίως οι ΗΠΑ έχουν συσχετίσει την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία με την πορεία της αντεπίθεσης, η οποία εκτυλίσσεται μέχρι στιγμής σε μία τραγωδία για το καθεστώς του Κιέβου.
Το Politico επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησης Biden υποστηρίζει ότι η περαιτέρω βοήθεια προς το Κίεβο θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα από την επιτυχία ή μη της αντεπίθεσης.
Εξάλλου όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναφέρει το Bloomberg, η Δύση αναγνωρίζει σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης