Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάταια επιχειρεί η κυβέρνηση Biden να κουκουλώσει τη δυσπιστία και την απέχθεια των Αμερικανών, «θυσιάζοντας» τον Trump

Μάταια επιχειρεί η κυβέρνηση Biden να κουκουλώσει τη δυσπιστία και την απέχθεια των Αμερικανών, «θυσιάζοντας» τον Trump
Η διοίκηση Biden επιχερεί να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης στον πρώην πρόεδρο Trump αποπροσανατολίζοντας έτσι από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και από τη φθίνουσα πορεία της στις δημοσκοπήσεις
Σχετικά Άρθρα
Παρά τις... απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης Biden να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με την υπόθεση Trump και τη «στρατιά» κατηγοριών εναντίον του, η δυσπιστία απέναντι στο πρόσωπο του ίδιου του Πλανητάρχη αλλά και των Δημοκρατικών εν συνόλω, είναι πλέον πασιφανής.

Ειδικότερα, τις τελευταίες εβδομάδες η διοίκηση Biden επιχερεί να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης στον πρώην πρόεδρο Trump αποπροσανατολίζοντας έτσι από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και από τη φθίνουσα πορεία της στις δημοσκοπήσεις.
Αν και το γενικότερο πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές συνηγορεί σε μία καταδικαστική απόφαση για τον Trump τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα είναι ευρύτερα, βαθύτερα, διαχρονικά και σε κάθε περίπτωση η επίλυσή τους ουδόλως εξαρτάται από την καταδίκη του πρώην προέδρου.
Στον πυρήνα των ζητημάτων αυτών βρίσκεται η κρίση εμπιστοσύνης που διέπει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης.
Κι ενώ η διοίκηση Biden ήρθε για να αποκαταστήσει την τραυματισμένη σχέση μεταξύ της δικαστικής εξουσίας και των πολιτών, ανατρέποντας μία σειρά πολιτικών της προεδρίας Trump, στην πραγματικότητα επιδείνωσε έτι περαιτέρω την τρέχουσα κρίση.
Όχι μόνο έστρεψε τις δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι στους πολίτες αλλά και ελέγχεται για μία σειρά παραβάσεων ανάλογων με αυτές για τις οποίες τώρα εγκαλεί τον πρώην Πρόεδρο.
Παραβιάσεις σχετικά με την απόλυση αξιωματούχων που ερευνούσαν παράνομες δραστηριότητες της οικογένειας Biden, καθώς και παραβιάσεις εκ μέρους της πρώην Δημοκρατικής υποψηφίου Χίλαρυ Κλίντον, με άλλα λόγια απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.
Φαίνεται, λοιπόν, πως η διοίκηση Biden απογείωσε την δυσπιστία των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη, δίχασε ακόμα παραπάνω ένα βαθιά διαιρεμένο ιδεολογικά και αξιακά έθνος και διόγκωσε όλα τα κοινωνικά προβλήματα που υποτίθεται ότι ήρθε για να θεραπεύσει. Και αυτά τα προβλήματα ούτε να συσκοτιστούν, αλλά ούτε και να επιλυθούν μπορούν από μία πιθανή καταδίκη του Donald Trump στα δικαστήρια, όπως άλλωστε επισημαίνουν και επιφανείς αμερικανοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης