Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βάζει «ταφόπλακα» στις ελπίδες Βρετανών για ανατροπή του Brexit

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βάζει «ταφόπλακα» στις ελπίδες Βρετανών για ανατροπή του Brexit
Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτει προσφυγές Βρετανών πολιτών που ήθελαν διατήρηση των ευρωπαϊκών τους δικαιωμάτων

Οριστικό τέλος μπαίνει στις ελπίδες των λεγόμενων Bremainers, βρετανών πολιτών αντιτάχθηκαν στο Brexit, για να διατηρήσουν το δικαίωμα του πολίτη της ΕΕ.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταψήφισε οριστικά τις σχετικές προσφυγές βρετανών πολιτών που διαμένουν σε χώρες της ΕΕ μετά το Brexit, χωρίς να αναγνωρίζει τα προϋπάρχοντα δικαιώματα παραμονής τους, αλλά ούτε και τα ανάλογα δικαιώματα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι.
Παρά τις αντιδράσεις των ακτιβιστών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη πως: «Η απώλεια της ιδιότητας του πολίτη της ΕΕ και κατ' επέκτασιν των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την ιδιότητα αυτή, είναι αυτόματη συνέπεια της κυρίαρχης απόφασης, που ελήφθη από το Ηνωμένο Βασίλειο για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου οι δημοσκοπήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν επανάκαμψη των bremainers, με το 56% των Βρετανών να επιθυμεί την ανατροπή του Brexit καθώς την άμεση επανένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Fw54tfCXsAAcILd.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης