Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Έρχεται απαγόρευση σε συσκευές Huawei και ZTE

Κομισιόν: Έρχεται απαγόρευση σε συσκευές Huawei και ZTE
Στην αναθεώρηση της ΕΕ για την «εργαλειοθήκη» 5G, η Κομισιόν αναμένεται να πει ότι ο δημόσιος αποκλεισμός της Huawei και της ZTE από τα εθνικά δίκτυα είναι δικαιολογημένος και θα αποκαλέσει ρητά τη Huawei και τη ZTE ως προμηθευτές υψηλού κινδύνου για πρώτη φορά
Στα «σκαριά» έχει η Κομισιόν απαγόρευση όλων των συσκευών Huawei και ZTE από το να μπαίνουν στα εσωτερικά της τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επικαλείται πηγές.
Η απαγόρευση έρχεται λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναθεώρηση του guidance της ΕΕ για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G η οποία αναμένεται αναμένεται να ενθαρρύνει πιο δυναμικά τα μέλη να καταργήσουν σταδιακά τον εξοπλισμό από αυτές τις εταιρείες, τον οποίο θεωρεί υψηλού κινδύνου.
Καθώς η σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από την μια, και της Κίνας από την άλλη, έχει επιδεινωθεί, οι χώρες έχουν αποκλείσει την κινεζική τεχνολογία από τα βασικά τηλεπικοινωνιακά τους δίκτυα λόγω ανησυχιών για κατασκοπεία.
Η κίνηση είναι παρόμοια με την απόφαση της Κομισιόν να απαγορεύσει στο προσωπικό της τη χρήση του TikTok λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που σχετίζονται με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της εφαρμογής κοινωνικών μέσων.
Στην αναθεώρηση της ΕΕ για την «εργαλειοθήκη» 5G, η Κομισιόν αναμένεται να πει ότι ο δημόσιος αποκλεισμός της Huawei και της ZTE από τα εθνικά δίκτυα είναι δικαιολογημένος και θα αποκαλέσει ρητά τη Huawei και τη ZTE ως προμηθευτές υψηλού κινδύνου για πρώτη φορά.
Η πλειονότητα των χωρών δεν έχει ακόμη απαγορεύσει στους δύο Κινέζους κατασκευαστές να εισέρχονται στα δίκτυά τους.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης