Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για τους Ουκρανούς: Τραυματίστηκε σοβαρά από Ρώσους ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Στρατού, Budanov

Πλήγμα για τους Ουκρανούς: Τραυματίστηκε σοβαρά από Ρώσους ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Στρατού, Budanov
O Budanov τραυματίστηκε σοβαρά σε ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον της έδρας της GUR
Σχετικά Άρθρα
Τραυματίστηκε σοβαρά σε ρωσική πυραυλική επίθεση ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, (GUR) Kirill Budanov.
Η επίθεση των Ρώσων είχε στόχο τα κεντρικά γραφεία της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών στο Κίεβο και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στο Βερολίνο, μετέδωσε το RIA Novosti, επικαλούμενο πηγές από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας από πηγές στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας, έγινε γνωστό ότι ο Kirill Budanov τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης το πρωί της 29ης Μαΐου στο κτίριο της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών που βρίσκεται στο νησί Rybalsky.
Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το διπλανό γραφείο του Budanov.

Μεταφέρθηκε στη Γερμανία

Ο Budanov απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια μετά την πυραυλική επίθεση και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη στρατιωτική βάση Rzeszow στην Πολωνία και από εκεί - με ένα C -21 αεροσκάφος των ΗΠΑ έφθασε στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία.
Η μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τον παρέδωσε στο Βερολίνο.
Ένα αρχείο της πτήσης αυτού του αμερικανικού αεροσκάφους διατηρήθηκε επίσης στα στοιχεία της υπηρεσίας Flightaradar, το οποίο επιβεβαιώνει την πηγή, που επικαλείται το Ria Novosti.
Capture_29.JPG

Σε σοβαρή κατάσταση, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για θανάτο

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Budanov νοσηλεύεται τώρα σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Βερολίνο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι επικεφαλής της GUR νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Στις 29 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια μαζική πυραυλική επίθεση σε ουκρανικά αεροδρόμια, θέσεις διοίκησης και  ραντάρ.
Τα ουκρανικά κανάλια έκαναν λόγο για πλήγματα στη διεύθυνση πληροφοριών στο νησί Rybalsky.
Την επόμενη μέρα, ο Ουκρανός πρώην βουλευτής Ilya Kiva ανακοίνωσε την καταστροφή του αρχηγείου πληροφοριών.
Από τις 29 Μαΐου ο Budanov δεν έχει εμφανιστεί δημόσια.
Εκείνη την ημέρα στις 15:20, δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του στο Telegram στο οποίο απείλησε τη Μόσχα με έγκαιρη απάντηση στις πυραυλικές επιθέσεις.
Στο Κίεβο, διαψεύδουν τις πληροφορίες περί θανάτου του Budanov, αλλά δεν σχολίασαν το δημοσίευμα για τον σοβαρό τραυματισμό του.
Ο Ρωσικός στρατός το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήττει τα διοικητικά κέντρα των Ουκρανών ενώ και στις επιθέσεις κατά ταξιαρχιών στην πρώτη γραμμή θέτει στο στόχαστρο τις διοικήσεις, προκειμένου να δυσχεράνει το έργο της επιμελητείας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Το χτύπημα στον Budanov θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας, καθώς πρόκειται περί ενός αξιωματούχου που ανήκει στην αυλή Zelensky και ο ρόλος του είναι κρίσιμος για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας. 
Στο στόχαστρο των Ρώσων είχε βρεθεί και ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ένας από τους πλέον ικανούς Ουκρανούς στρατηγούς
O Zaluzhny φέρεται να τραυματίστηκε στις αρχές Μαΐου από θραύσμα ρωσικού πυραύλου κατά τη διάρκεια επίθεσης κοντά στο χωριό Ρosad-Pokrovskoe, στην επαρχία της Kherson.
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Zaluzhny τραυματίστηκε στο κεφάλι και έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του καθώς και ότι υπεβλήθη σε κρανιοτομή σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κίεβο.

Ουκρανία: Δεν ξεκινήσαμε την αντεπίθεση, δοκιμάζουμε την πρώτη γραμμή»

Η παταγώδης αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, που άρχισε στις 4 Ιουνίου 2023, έχει προκαλέσει vertigo στην ηγεσία του Κιέβου που δείχνει να είναι πανικοβλημένη, τόσο από τις στρατιωτικές ήττες, όσο και από τη διάρρηξη του αντιρωσικού μετώπου στη Δύση.
Η Ουκρανία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται τώρα ότι η αντεπίθεσή της δεν έχει …ξεκινήσει ακόμη ενώ πριν από λίγες μέρες (10/6/2023) ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παραδεχόταν επισήμως πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη εδαφών άρχισαν.
Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την αντεπίθεσή της, αλλά απλώς «δοκιμάζει ολόκληρη την πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Mikhail Podolyak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.
«Ολόκληρη η πρώτη γραμμή δοκιμάζεται», είπε ο Podolyak, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.
«Δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει μια αντεπίθεση ως τέτοια», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Κατά την άποψή του, η Ουκρανία επιδεικνύει τώρα μια σύγχρονη μέθοδο διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων.

Η Ουκρανία διαφωνεί και με τη Δύση για τις ήττες

«Δηλαδή, αποδεικνύουμε σήμερα ότι μπορούμε ακόμη και να διεξάγουμε επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές», είπε ο Podolyak.
Παράλληλα, διαφώνησε με τις εκτιμήσεις δυτικών ειδικών για την κατάσταση στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία και τις συντριπτικές ήττες των ουκρανικών δυνάμεων κατά τις πρώτες μέρες της αντεπίθεσης.
«Δεν υπάρχουν δυτικοί εμπειρογνώμονες που θα μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει σε αυτόν τον πόλεμο, επειδή κάνουν συνεχώς λάθη.
Προσπαθούν συνεχώς να προκαλέσουν ή να προφητεύσουν», επεσήμανε ο Podolyak.
Μιλώντας για τον πιθανό χρόνο λήξης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, εκτίμησε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί νωρίτερα από το 2024.

Κολοσσιαίες απώλειες για τους Ουκρανούς

Οι Ουκρανοί πραγματοποιούν ανεπιτυχείς προσπάθειες επίθεσης από τις 4 Ιουνίου καταγράφοντας τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu δήλωσε στις 6 Ιουνίου ότι, σε διάστημα τριών ημερών, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις ουκρανικές απόπειρες εκτέλεσης της «από καιρό υποσχεθείσας επίθεσης», με τις απώλειες από την ουκρανική πλευρά να ανέρχονται σε 3.715 άτομα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τόνισε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν καμία επιτυχία σε καμία περιοχή.
Συνολικά οι Ουκρανοί έχουν χάσει 7.500 στρατιώτες και έχουν καταστραφεί δεκάδες άρματα μάχης Leopard και Bradley.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναφέρει το Bloomberg, η Δύση αναγνωρίζει σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
Ταυτόχρονα, το Politico επικαλέστηκε αξιωματούχους της κυβέρνησης Biden να λένε ότι η περαιτέρω βοήθεια προς το Κίεβο θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της αντεπίθεσης.

McGregor: Μηδέν επιτυχία… από την αντεπίθεση των Ουκρανών

Ο Αμερικανός πρώην συνταγματάρχης McGregor μίλησε με οξύτητα για την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
«Θα σας πω ότι καμία επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν έχει επιτευχθεί, αφού στην ουκρανική αντεπίθεση όλα συνδέονται με την ικανότητα τους να φθάσουν στην κύρια γραμμή άμυνας, να την διαπεράσουν και να προχωρήσουν επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό στόχο όπως η Μελιτόπολη», είπε ο αμερικανός αξιωματικός και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με τον McGregor, όλα τα «κατορθώματα» της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που εκφράζονται σε ουκρανικά ρεπορτάζ, δεν έχουν καμία αξία, αφού βρίσκονται μακριά από τη ζώνη μάχης.
Έτσι, για παράδειγμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να δείξουν «δύο ή τρία κατεστραμμένα κτίρια», τα οποία βρίσκονται 15-25 χιλιόμετρα από την αμυντική γραμμή του ρωσικού στρατού.

Γάλλος στρατηγός: Δυσάρεστη έκπληξη η μεγάλη απώλεια δυτικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία…

Η καταστροφή του βαρέως εξοπλισμού που έστειλε η Δύση στην Ουκρανία ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για το Κίεβο, είπε ο Γάλλος στρατηγός Olivier Kempf, ερευνητής στο Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών, στο Figaro.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι η Δύση έχει κάτι να στείλει στην Ουκρανία.
Ναι, και οι σημερινές απώλειες ήταν μια κακή έκπληξη.
Όλα δεν πάνε όπως τα ήθελε η Δύση.
Όχι σύμφωνα με το δυτικό σχέδιο» ανέφερε ο στρατηγός.
Ο γάλλος αξιωματικός σημείωσε επίσης ότι ένας σημαντικός αριθμός αρμάτων μάχης Leopard και τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley έχουν καταστραφεί.
Η επισκευή τους, πρόσθεσε, δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού συνεργεία και μηχανικοί είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε συνθήκες μάχης.
Επίσης ο γάλλος στρατηγός εστίασε και στο απόρθητο της πρώτης γραμμής άμυνας της Ρωσίας.
«Αποδείχθηκε ότι οι Ρώσοι αποφάσισαν να υπερασπιστούν σκληρά ακόμη και τις πρώτες τους οχυρώσεις.
Δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ελαφριά προστατευτική κουρτίνα, αλλά με μια πραγματική πρώτη γραμμή άμυνας» οι Ουκρανοί και δεν το περίμεναν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης