Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία διαμηνύει: Θα κάνουμε χρήση πυρηνικών όπλων μόνο για αμυντικούς σκοπούς

Η Ρωσία διαμηνύει: Θα κάνουμε χρήση πυρηνικών όπλων μόνο για αμυντικούς σκοπούς
Καθαρά αμυντικός ο χαρακτήρας των πυρηνικών όπλων λέει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Καθαρά αμυντικός είναι ο χαρακτήρας της ρωσικής πολιτικής όσον αφορά την χρήση των πυρηνικών όπλων υποστηρίζει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, η οποία απαντά με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg που έκανε λόγο για επικίνδυνη και ανεύθυνη πυρηνική ρητορική από τη Ρωσία.
«Η ρωσική πολιτική στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και η υποθετική χρήση πυρηνικών όπλων περιορίζεται σαφώς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο καθαρά αμυντικών σκοπών» υποστήριξε η Zakharova.

Απορρίπτουν κάθε διαπραγμάτευση

Όπως είπε η Zakharova, το καθεστώς του Κιέβου απορρίπτει κάθε προοπτική για διαπραγμάτευση με τη Μόσχα.
«Το καθεστώς του Κιέβου συστηματικά και ουσιαστικά απορρίπτει κάθε προοπτική για διαπραγμάτευση με τη Μόσχα προκειμένου να ευχαριστήσει τη Δύση» υποστήριξε η Zakharova, αναφέροντας πως το Κίεβο έχει μπλοκάρει όλες τις ευκαιρίες για διαπραγματεύσεις σε νομοθετικό επίπεδο.
«Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο για οποιοδήποτε καθεστώς ή κυρίαρχη ελίτ, δηλαδή να απαγορεύει στον εαυτό του να διαπραγματευτεί με κάποιον.
Αυτό έχει συμβεί στην Ουκρανία» ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης