Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο, το 33% του Ουρανίου οι ΗΠΑ το αγοράζουν από Ρωσία - Jeffrey Sachs: Για το Ουκρανικό δράμα ευθύνεται 100% ο Biden

Απίστευτο, το 33% του Ουρανίου οι ΗΠΑ το αγοράζουν από Ρωσία - Jeffrey Sachs: Για το Ουκρανικό δράμα ευθύνεται 100% ο Biden
Jeffrey Sachs (Columbia University): Για το δράμα της Ουκρανίας ευθύνη φέρει 100% ο Biden
Οι ΗΠΑ είναι πυρηνική υπερδύναμη…
Η Ρωσία είναι πυρηνική υπερδύναμη…
Αυτά τα γνωρίζουν σχεδόν όλοι…
Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι ΗΠΑ αγοράζουν το 33% του εμπλουτισμένου Ουρανίου… από την Ρωσία και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να το αγοράζουν από την ρωσική Rosatom όπως αποκαλύπτουν οι New York Times
Εν τω μεταξύ ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος και ένας από τους εμπειρότερους παγκοσμίως καθηγητής στο Columbia University, Jeffrey Sachs αναφέρει σε συνέντευξη του ότι για το χάος στην Ουκρανία και τον πολύνεκρο πόλεμο ευθύνη φέρει ο αμερικανός Πρόεδρος Biden….
Κατά τον Jeffrey Sachs ο Biden φέρει 100% ευθύνη….

Οι ΗΠΑ πληρώνουν στη Ρωσία δισεκατομμύρια για έναν σημαντικό πόρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αγοράζουν ένα πολύτιμο εμπόρευμα από την Ρωσία, το εμπλουτισμένο ουράνιο, γράφουν οι New York Times.
«Θα χρειαστεί περισσότερο από μια δεκαετία για να ανεξαρτητοποιηθούν οι ΗΠΑ και να δημιουργήσουν την αντίστοιχη ρωσική Rosatom».
Παρά την επιθυμία των ΗΠΑ να διακόψουν τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, οι αμερικανικές εταιρείες συνεχίζουν να πληρώνουν περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για ρωσικά πυρηνικά καύσιμα, αναφέρουν οι New York Times. Περίπου το ένα τρίτο του εμπλουτισμένου ουρανίου που χρειάζονται οι ΗΠΑ εισάγεται από τη Ρωσία.
Ταυτόχρονα, η εξάρτηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πυρηνική ενέργεια θα αυξηθεί καθώς οι αρχές κινούνται προς τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Αλλά καμία αμερικανική εταιρεία δεν εμπλουτίζει ουράνιο - μόνο η ευρωπαϊκή κοινοπραξία Urenco (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία) ασχολείται με αυτό, η οποία έχει εργοστάσιο στο Οχάιο, τα υπόλοιπα προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνουν οι New York Times.

Jeffrey Sachs (Columbia University): Για το δράμα της Ουκρανίας ευθύνη φέρει 100% ο Biden

Για το δράμα της Ουκρανίας ευθύνη φέρει 100% ο Biden o αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ο διάσημος οικονομολόγος Jeffrey Sachs του Columbia University, σε μια συνέντευξη στις 14 Ιουνίου.
Ο Jeffrey Sachs τόνισε πώς το ζήτημα της αποτροπής των αμερικανικών πυραύλων στην Ουκρανία που θα μπορούσαν σε 5 λεπτά να χτυπήσουν την Μόσχα την πρωτεύουσα της Ρωσίας… είναι για τη Ρωσία ότι η Κουβανική κρίση του 1962 για την Αμερική. Η Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα είχε το εξής υπόβαθρο… οι αμερικανικοί ανησυχούσαν ότι οι σοβιετικοί πυραύλου στην Κούβα θα χρειάζονταν 30 λεπτά για να χτυπήσουν την Ουάσιγκτον (μια απόλυτη «κόκκινη γραμμή» εθνικής ασφάλειας για τους αμερικανούς).
Ο Jeffrey Sachs κατηγόρησε τον Biden 100% για τον πόλεμο στην Ουκρανία…
Ταυτόχρονα επέκρινε ιδιαίτερα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι διοχετεύουν κραυγαλέα ψέματα και υποκινούν τον πόλεμο.
Ξεχώρισε κυρίως τον Βρετανικό Guardian και τους Αμερικανούς New York Times….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης