Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Διχασμένοι οι επενδυτές μεταξύ Κίνας και Fed - Ο Hang Seng στο +1,5%

Ασία: Διχασμένοι οι επενδυτές μεταξύ Κίνας και Fed - Ο Hang Seng στο +1,5%
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές την Πέμπτη, ενισχυμένες από την προοπτική αύξησης των κινήτρων στην Κίνα μετά τις περισσότερες μειώσεις των επιτοκίων στη χώρα, αν και τα hawkish μηνύματα από τη Fed συγκράτησαν τα κέρδη.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 0,7% και 0,3%, αντίστοιχα, μετά τη μείωση των επιτοκίων των μεσοπρόθεσμων δανείων της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC).
Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη μείωση των επιτοκίων των βραχυπρόθεσμων δανείων της τράπεζας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως προαναγγέλλει μείωση των βασικών επιτοκίων δανείων αναφοράς της PBOC την επόμενη εβδομάδα, απελευθερώνοντας περισσότερη ρευστότητα στην κινεζική οικονομία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αναζωογονήσει την επιβραδυνόμενη οικονομική ανάκαμψη.
Οι μειώσεις των επιτοκίων αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό μια σειρά αδύναμων κινεζικών οικονομικών δεικτών την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και οι επενδύσεις παγίων αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Μάιο, σημειώνει το Investing.com.
Παρά το ισχυρό ξεκίνημα του έτους, η κινεζική οικονομία έχει χάσει τη δυναμική της τους τελευταίους μήνες λόγω της αδυναμίας του μεταποιητικού τομέα και της απροθυμίας των ιδιωτικών κεφαλαίων να επενδύσουν στη χώρα.
Ωστόσο, οι μειώσεις των επιτοκίων υποδηλώνουν αυξημένες συνθήκες ρευστότητας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, γεγονός που θα μπορούσε να παράσχει κάποια βραχυπρόθεσμη στήριξη στις αγορές.
Άλλες ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 1,5% χάρη στην έκθεσή του στην Κίνα.
Ο ASX 200 της Αυστραλίας αυξήθηκε επίσης κατά 0,3%, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η αγορά εργασίας της χώρας παραμένει ισχυρή.
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ ο ευρύτερος TOPIX +0,5%, με τα δύο χρηματιστήρια να σημειώνουν νέα υψηλά 33 ετών, καθώς τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις εξαγωγές και τις παραγγελίες μηχανημάτων σηματοδότησαν κάποια ανθεκτικότητα της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης