Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Καταγράφουμε «μερική» επιτυχία στις εξαιρετικά σφοδρές συγκρούσεις της αντεπίθεσης

Ουκρανία: Καταγράφουμε «μερική» επιτυχία στις εξαιρετικά σφοδρές συγκρούσεις της αντεπίθεσης
Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε ότι οι ουκρανικές ενέργειες σημειώνουν «μερική» επιτυχία
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία ανέφερε ότι σημειώνει σταδιακά αυξανόμενη πρόοδο στην αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων εν μέσω «εξαιρετικά σφοδρών» συγκρούσεων.
Σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, η υφυπουργός Άμυνας Hanna Malyar δήλωσε ότι οι ουκρανικές ενέργειες σημειώνουν «μερική» επιτυχία.
Κατά την προηγούμενη ημέρα, ουκρανικά στρατεύματα προέλασαν κατά 200-500 μέτρα σε διάφορες περιοχές κοντά στην πόλη Bakhmut στην ανατολική Ουκρανία, και κατά 300-350 μέτρα στην κατεύθυνση της Zaporizhia, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε η ίδια.
«Τα στρατεύματά μας κινούνται αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά σφοδρές συγκρούσεις και υπεροχή του στρατού από αέρος και σε ό,τι αφορά το πυροβολικό», δήλωσε η Malyar.
Η ίδια ανέφερε συνεχείς συγκρούσεις στην κατεύθυνση του Berdyansk, στη νότια Ουκρανία, και δήλωσε ότι μάχες μαίνονται κοντά στη Μαριούπολη.

Λιγότερες οι απώλειες

Λίγο αργότερα η Malyar υποστήριξε ότι οι ουκρανικές απώλειες είναι «δυσανάλογα» λιγότερες από εκείνες της ρωσικής πλευράς.
«Γενικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, είχαμε πολύ λιγότερες απώλειες», ανέφερε μέσω του Telegram.
Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση είπε ότι την εβδομάδα που πέρασε ο αριθμός των εχθρών που σκοτώθηκαν στο ανατολικό μέτωπο ήταν 8,73 φορές μεγαλύτερος από τις ουκρανικές απώλειες. Στον τομέα Ταβρία (νότια) ήταν 5,3 φορές μεγαλύτερος.
Την Τρίτη (13/6), ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin είπε ότι οι ουκρανικές απώλειες είναι δέκα φορές μεγαλύτερες από τις ρωσικές αφότου ξεκίνησε η αντεπίθεση του Κιέβου.
«Αυτήν τη στιγμή, βρισκόμαστε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, απλώς σε διαφορετικές περιοχές (…) Υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιπαράθεση», πρόσθεσε η Malyar.
Υποστήριξε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν προωθηθεί καθόλου εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.
Την Δευτέρα (12/6) η Ουκρανία ανέφερε ότι ανακατέλαβε επτά οικισμούς και οι δυνάμεις της έχουν προωθηθεί σε βάθος έως και 6,5 χιλιομέτρων, καταλαμβάνοντας 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης