Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο ένα σύστημα στον κόσμο μπορεί να καταρρίψει τους ρωσικούς Kinzhal και η Δύση… απλώς δεν το έχει

Μόνο ένα σύστημα στον κόσμο μπορεί να καταρρίψει τους ρωσικούς Kinzhal και η Δύση… απλώς δεν το έχει
Οι υπερηχητικοί ρωσικοί πύραυλοι δεν μπορούν να καταρριφθούν από τα όπλα που διαθέτει η Δύση και από εκείνα που στέλνει στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal είναι αήττητοι, δεν μπορούν να καταρριφθούν από τα δυτικά όπλα.
Μόνο ένα σύστημα μπορεί να τους καταρρίψει και η Δύση δεν το διαθέτει.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας υποστήριξε ότι μόνο τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι ικανά να καταστρέψουν υπερηχητικούς πυραύλους.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε πώς οι Patriot δεν μπορούν να καταρρίψουν τους Kinzhal, καθώς η τεχνολογία υπερηχητικών όπλων είναι σχεδόν άγνωστη σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Κατά πολύ ανώτερα τα ρωσικά όπλα

Σε συνέντευξή του, ο Denis Manturov, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των συστημάτων αεράμυνας της Ρωσίας, τονίζοντας τα δυνατά σημεία και τις προόδους τους.
Ο Manturov δήλωσε με βεβαιότητα ότι η Ρωσία ξεπερνά τους ανταγωνιστές της σε ποσότητα και ποιότητα στην πολεμική αεροπορία.
Υποστήριξε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι τα μόνα ικανά να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα «δικά της μοναδικά υπερηχητικά όπλα».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η Ρωσία έχει αναπτύξει αρκετά νέα συστήματα αεράμυνας που ξεπερνούν τα αντίστοιχα ξένα.
Αξιοσημείωτα παραδείγματα θεωρούνται τα συστήματα αεράμυνας/πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400 και S-500, τα συστήματα P-350 «Vityaz», «Buk-M3», «Tor-M2» και «Pantsir-S».

400.jpg
Πεδίο δοκιμών η Ουκρανία

Το RIA Novosti, ανέφερε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι η μόνη χώρα με υπερηχητικούς πυραύλους όπως ο Kinzhal που εκτοξεύεται από αέρος και ο Zircon από θαλάσσης.
Εξάλλου ο υπερηχητικός Kinzhal έπληξε και κατέστρεψε το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot του Κιέβου.
Οι ίδιες οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι το σύστημα αεράμυνας υπέστη ζημιές από το ρωσικό πλήγμα.
Οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας έχουν τονίσει τη σημασία του Patriot ως του σημαντικότερου μέσου για την αντιμετώπιση της επικείμενης απειλής από τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Η Ουκρανία με την ενσωμάτωση του Patriot και άλλων δυτικών συστημάτων αεράμυνας - παράλληλα με τα όπλα της Σοβιετικής εποχής – μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές απειλές αλλά όχι τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει χρησιμεύσει ως πεδίο δοκιμών για ένα ευρύ φάσμα νέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των drones καμικάζε και των τεχνολογιών παρεμβολών στον κυβερνοχώρο.

Με δύο Patriot η Ουκρανία

Η Ουκρανία διαθέτει επί του παρόντος δύο πλήρη συστήματα Patriot, ένα που ελήφθη από τις ΗΠΑ και ένα από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τα έγγραφα του προϋπολογισμού του Πενταγώνου, κάθε σύστημα Patriot κοστίζει κατά προσέγγιση 1 δισεκ. δολ και χρειάζεται δύο χρόνια για να κατασκευαστεί.
Επιπλέον, οι πύραυλοι που χρησιμοποιούνται από το σύστημα μπορεί να κοστίζουν έως και 4 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.
Δεδομένου του σημαντικού κόστους και της περιορισμένης διαθεσιμότητας των πυραύλων, οι Ουκρανοί χειριστές είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν συνετές αποφάσεις σχετικά με τη χρήση τους.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανάγκη για περισσότερα συστήματα Patriot για την προστασία των ζωτικών υποδομών, την προστασία των πόλεων σε όλη τη χώρα και την ενίσχυση της άμυνας των στρατευμάτων πρώτης γραμμής που αντιμετωπίζουν την απειλή της ανώτερης αεροπορικής δύναμης της Ρωσίας.
Η Raytheon Technologies, ο κύριος ανάδοχος για το σύστημα αεράμυνας Patriot, αύξησε την παραγωγική της ικανότητα για να παραδίδει 12 συστήματα ετησίως.
Σύμφωνα με αυτήν την αυξημένη παραγωγή, η εταιρεία σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία με άλλα πέντε συστήματα Patriot μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Sliac, Slowakije, 19-4-2022.De patriot systemen worden beladen en opgebouwd op de aangewezen locaties in Sliac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης