Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος η PEGA: Ζήτημα κράτους δικαίου οι υποκλοπές - Δεν λάβαμε τις απαντήσεις που ζητήθηκαν από την ελληνική πλευρά

Κόλαφος η PEGA: Ζήτημα κράτους δικαίου οι υποκλοπές - Δεν λάβαμε τις απαντήσεις που ζητήθηκαν από την ελληνική πλευρά
ΕΕ: Πρόκειται για δημοκρατικό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία
Ο τρόπος με τον οποίο το λογισμικό παρακολούθησης χρησιμοποιήθηκε σε κάποια κράτη-μέλη είναι απαράδεκτος επισήμανε ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, Γερούν Λέναρς κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την εισηγήτρια Sophie in 't Veld στο Στρασβούργο.
Σημείωσε ότι δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα εθνικής ασφάλειας, αλλά κράτους δικαίου, ενώ υπογράμμισε ότι αντιμετώπισαν το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη την πλευρά των θυμάτων.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο κ. Λέναρς ανέφερε ότι είχαν πολύ μακρά ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Γεραπετρίτη και η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ήταν πολύ καλή ωστόσο δεν έλαβαν όλες τις απαντήσεις που ζητήθηκαν ή που θα επιθυμούσαν.
Πρόσθεσε παράλληλα ότι σε όλα τα κράτη-μέλη, εκτός από την Ουγγαρία και την Πολωνία υπήρχε συνεργασία, αλλά όχι στο εύρος που θα επιθυμούσε η επιτροπή PEGA.
Εκτός από πολίτες στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων φέρεται να μπήκαν και Ευρωπαίοι ηγέτες σημείωσε ο Γερούν Λέναρς, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δημοκρατικό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία.
Η εισηγήτρια Sophie in 't Veld σημείωσε ότι παρότι η δουλειά της PEGA ολοκληρώνεται, θα συνεχιστεί η παρακολούθηση του ζητήματος.
Επίσης, τόνισε ότι θα ασκηθεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι χρειάζεται να αναλάβει δράση. Μίλησε ταυτόχρονα για κρίση δημοκρατίας και αξιών.
Σε σχέση με την Ελλάδα, ανέφερε ότι ήταν πολύ φιλικοί και ότι ο κ. Γεραπετρίτης είναι πολύ φιλικός άνθρωπος, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ελήφθη καμία ουσιαστική πληροφορία. Η Σοφί Ιντ’Βελτ ανέφερε τέλος ότι από καμία κυβέρνηση των κρατών-μελών δεν ελήφθη ουσιαστική πληροφορία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης