Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο

Ευρωζώνη: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο
Η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 1,0% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης τον Απρίλιο μετά την πτώση του Μαρτίου, καθώς η αύξηση της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών, όπως τα κτίρια και ο εξοπλισμός, αντιστάθμισε τη μειωμένη παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης.
Η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 1,0% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο για αύξηση 0,2% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία και ετήσια αύξηση 0,8%.
Η Eurostat ανέφερε ότι η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσε άλμα 14,7% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο μετά από πτώση 15,2% τον Μάρτιο, υπερκαλύπτοντας τη μηνιαία πτώση 2,6% στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών και την πτώση 3,0% στα μη διαρκή αγαθά.
Η άνοδος της παραγωγής ήταν η μεγαλύτερη στην Ιρλανδία, όπου οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις στρεβλώνουν τα στατιστικά στοιχεία. Κανένα άλλο έθνος δεν πλησίασε καν την ιρλανδική αύξηση του 21,5%.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών ήταν επίσης η κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από την αύξηση της παραγωγής σε ετήσια βάση, αντισταθμίζοντας τις απότομες μειώσεις για τα ενδιάμεσα αγαθά, την ενέργεια και τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης