Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κουβέιτ η 28η χώρα που θα αγοράσει τουρκικά Bayraktar - Deal ύψους 367 εκατ. δολ.

Το Κουβέιτ η 28η χώρα που θα αγοράσει τουρκικά Bayraktar - Deal ύψους 367 εκατ. δολ.
H αξία του deal ανέρχεται σε 367 εκατ. δολ.
Σχετικά Άρθρα
Το Κουβέιτ είναι η 28η χώρα που θα αγοράσει τουρκικά Bayraktar, με την αξία του deal να ανέρχεται σε 367 εκατ. δολ. όπως μεταδίδει το Eurasian Times.
Mετά την υπογραφή σύμβασης με τον κατασκευαστή του TB2 Baykar, το Κουβέιτ προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των χωρών που έχουν αγοράσει το τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης (UCAV) Bayraktar TB2, γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις πρωτοποριακές του δυνατότητες και την επιτυχία στη μάχη.
Ο τουρκικός γίγαντας μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Κουβέιτ για την εξαγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης (UCAV) Bayraktar TB2 έναντι 367 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν η τουρκική εταιρεία και ο στρατός του Κουβέιτ στις 13 Ιουνίου.

Τεράστια ζήτηση

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, η Baykar ανακοίνωσε: "Η Baykar ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Τουρκία και να έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Τουρκία: "Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία σύναψης σύμβασης με την κυβέρνηση του Κουβέιτ για την εξαγωγή των εγχώριας κατασκευής UCAV Bayraktar TB2".
Περαιτέρω, στην επίσημη ανακοίνωση σημειώνεται ότι το drone, το οποίο πέτυχε ρεκόρ πετώντας συνεχώς για 27 ώρες και 3 λεπτά σε δύσκολες γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες, όπως υψηλές θερμοκρασίες και αμμοθύελλες, θα εκτελεί υπηρεσία στον εναέριο χώρο του Κουβέιτ.
Ωστόσο, και οι δύο δηλώσεις δεν ανέφεραν τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα εξαχθούν ή το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Κουβέιτ.
Παρόλο που η πολεμική επιτυχία και οι απίστευτες επιδόσεις που επέδειξε το TB2 UCAV σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Αιθιοπία και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησαν τη δημοτικότητα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στα ύψη, το Κουβέιτ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήδη από το 2019, σύμφωνα με την Daily Sabah.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Κουβέιτ θα είναι η 28η χώρα στον κόσμο που θα συνάψει σύμβαση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η διεθνής ζήτηση είναι τεράστια για το TB2 και το νεότερο drone Akinci.
Παρά την παρουσίαση του νεότερου, μεγαλύτερου και καλύτερου drone TB3 νωρίτερα φέτος, το TB2 συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις και προσελκύει πελάτες από όλο τον κόσμο.


Ενδιαφέρον και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εκτός από το Κουβέιτ, άλλη μια χώρα του Περσικού Κόλπου έδειξε ενδιαφέρον για το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Δημοσιεύματα από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέφεραν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Baykar για την αγορά τουλάχιστον 120 μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2 βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η χώρα είχε ήδη παραλάβει μια παρτίδα 20 μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η επιτυχία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2 στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έφερε τεράστια διεθνή προσοχή στην Τουρκία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μια ολοκληρωμένη σύγκρουση μεταξύ δύο εθνών (Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν) κερδήθηκε, κυρίως λόγω της αποτελεσματικότητας του πολέμου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Μέχρι τώρα, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει αποδείξει την ικανότητά του σε μη παραδοσιακές συγκρούσεις, καθώς και στον υβριδικό πόλεμο, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό καθώς ο τρόπος μάχης μετατοπίζεται στη σύγχρονη εποχή. Παρά τους σημαντικούς περιορισμούς επιχειρησιακής εμβέλειας λόγω του ανεπαρκούς αριθμού επίγειων σταθμών και της εξάρτησης του TB2 από αυτούς και όχι από τις δορυφορικές επικοινωνίες, είναι πολύ πιθανό να εκπληρώσει τις απαιτήσεις ασφαλείας του Κουβέιτ και να φυλάξει τον εναέριο χώρο του.
Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επηρέασαν επίσης σημαντικά την έκβαση των πολέμων στη Συρία και τη Λιβύη υπέρ των στόχων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Άγκυρας, αυξάνοντας περαιτέρω την ισχύ και τη δημοτικότητα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Οι κατασκευαστές ισχυρίστηκαν νωρίτερα ότι μετά την πολεμική επιτυχία στην Ουκρανία, ο κόσμος έχει γίνει πελάτης του TB2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης