Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το εμπάργκο και στο φυσικό αέριο της Ρωσίας σκέφτεται η ΕΕ

Το εμπάργκο και στο φυσικό αέριο της Ρωσίας σκέφτεται η ΕΕ
Η ΕΕ βλέπει όλο και περισσότερο ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει χωρίς το υπόλοιπο ρωσικό αέριο από αγωγούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προχωρήσει στην απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου από αγωγούς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εάν θέσει σε εφαρμογή προκαταρκτικά μέτρα, δήλωσε ο Walter Boltz, σύμβουλος της αυστριακής κυβέρνησης σε θέματα ενέργειας, στην Independent Commodity Intelligence Services (ICIS).
Η ΕΕ βλέπει όλο και περισσότερο ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει χωρίς το υπόλοιπο ρωσικό αέριο από αγωγούς που λαμβάνει, αλλά ορισμένες χώρες που εξακολουθούν να λαμβάνουν φυσικό αέριο μέσω αγωγών, κυρίως η Ουγγαρία, θα μπορούσαν να ζητήσουν εξαιρέσεις ή να μη συμφωνήσουν με την απαγόρευση της ΕΕ, σύμφωνα με τον Boltz.
Η Gazprom έχει σταματήσει να δημοσιεύει αριθμούς σχετικά με τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Ο ρωσικός γίγαντας είδε τις εξαγωγές προς την Ευρώπη να μειώνονται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι, καθώς η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Φινλανδία τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022, μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στη Γερμανία τον Ιούνιο, και στη συνέχεια διέκοψε την παροχή του Nord Stream στις αρχές Σεπτεμβρίου, εβδομάδες πριν από το ακόμη μυστηριώδες σαμποτάζ στους αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η Ρωσία εξακολουθεί να στέλνει κάποιο φυσικό αέριο μέσω αγωγών στην Ευρώπη μέσω μιας οδού διέλευσης μέσω της Ουκρανίας και μέσω του TurkStream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης