Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρώην σύμβουλος της CIA, James Rickards επαίνεσε την «επίθεση» της Ρωσίας στο δολάριο

Ο πρώην σύμβουλος της CIA, James Rickards επαίνεσε την «επίθεση» της Ρωσίας στο δολάριο
Ο James Rickards είναι επενδυτικός σύμβουλος, δικηγόρος, εφευρέτης και οικονομολόγος, και έχει υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις
Σχετικά Άρθρα
Οι «επιθέσεις» της Ρωσίας και των συμμάχων της στο δολάριο έχουν οδηγήσει στο γεγονός ότι έχει αυξηθεί πλέον η αξία του, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο της CIA James Rickards για το The Daily Reckoning.
Σύμφωνα με τον Rickards, οι αναλυτές ανέμεναν ελεύθερη πτώση του δολαρίου, ενώ είναι ισχυρό τον τελευταίο καιρό και έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί στο εγγύς μέλλον.
Η ισχύς και η αδυναμία ενός νομίσματος αξιολογούνται χρησιμοποιώντας βασικούς δείκτες νομισμάτων. Έτσι, το δολάριο συγκρίνεται με το ευρώ, λίρες στερλίνα, γιεν, ελβετικά φράγκα, αλλά όχι με το νόμισμα των αναδυόμενων αγορών, επομένως οι συναλλαγές με το ρούβλι και το κινεζικό γουάν δεν επηρεάζουν το νόμισμα των ΗΠΑ.
Η ενίσχυση ή η αποδυνάμωση του δολαρίου μπορεί επίσης να εκτιμηθεί με τη βοήθεια του χρυσού: όταν η αξία του πέφτει, η αξία του δολαρίου αυξάνεται και αντίστροφα, κάτι που οι BRICS μπορούν να εκμεταλλευτούν στα τέλη Αυγούστου ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός ξεχωριστού νομίσματος BRICS+ που θα είναι συνδεδεμένο με χρυσό.
Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα ενδιαφέρονται για την αύξηση της αξίας αυτού του πολύτιμου μετάλλου, γιατί στην περίπτωση αυτή το νόμισμα BRICS+ θα γίνει πιο ακριβό και η αξία του δολαρίου θα πέσει, πιστεύει ο πρώην σύμβουλος της CIA.

Ποιος είναι ο James Rickards

Ο James Rickards είναι επενδυτικός σύμβουλος, δικηγόρος, εφευρέτης και οικονομολόγος, και έχει υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις σε εταιρείες όπως οι Citibank, Long-Term Capital Management και Caxton Associates. Το πελατολόγιό του περιλαμβάνει θεσμικούς επενδυτές και κυβερνητικούς οργανισμούς. Αρθρογραφεί σε Financial Times, Evening Standard, The Telegraph, New York Times και Washington Post, ενώ έχει δώσει συνεντεύξεις σε BBC, CNN, NPR, CSPAN, CNBC, Bloomberg, Fox και Wall Street Journal.
Έχει δώσει διαλέξεις για την παγκοσμιοποίηση και τα οικονομικά στα The John Hopkins University, Georgetown University, Trinity College του Δουβλίνου, The Kellogg School του Northwestern University, U.S. Army War College και School of Advanced International Studies. Είναι σύμβουλος σε θέματα κεφαλαιαγοράς στην U.S.
Intelligence Community και στο Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α., καθώς και στο FDD Center on Economic and Financial Power στην Ουάσινγκτον.
Τέλος, έχει σπουδάσει νομικά και οικονομικά στα πανεπιστήμια NYU School of Law, University of Pennsylvania Law School, SAIS και John Hopkins. Ζει στο Νιου Χάμσαϊρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης