Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (SSM): Γιατί οι ευρωτράπεζες δεν κινδυνεύουν από κατάρρευση τύπου SNB

Enria (SSM): Γιατί οι ευρωτράπεζες δεν κινδυνεύουν από κατάρρευση τύπου SNB
Διαχειρίσιμες για τις τράπεζες της Ευρωζώνης οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες
Σχετικά μικρά είναι τα ποσά των μη πραγματοποιθείσων ζημιών για τις τράπεζες της ευρωζώνης, τα οποία σχετίζονται με τα υψηλότερα επιτόκια, δήλωσε την Τρίτη ο ανώτατος επόπτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποκαλύπτοντας τα αποτελέσματα ειδικού αιτήματος παροχής πληροφοριών από τις τράπεζες της Ευρωζώνης.
Ένα «βουνό» από μη πραγματοποιηθείσες ζημιές οδήγησε εν μέρει στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πολλές περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ απέτυχαν να προσαρμόσουν την αξία των συμμετοχών τους ώστε να αντανακλούν τις αυξήσεις των επιτοκίων.
"Για όλες τις τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, το συνολικό ποσό των μη πραγματοποιηθεισών ζημιών είναι αρκετά περιορισμένο", δήλωσε ο Andrea Enria.
"Βρίσκεται στην περιοχή των 70 δισεκατομμυρίων (ευρώ)".
"Αν συγκρίνετε με αυτά που αποκάλυψαν πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές ... ήταν άνω των 620 δισεκατομμυρίων", δήλωσε ο Enria, σύμφωνα με το Reuters.
Να σημειωθεί ότι οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες είναι οι ζημίες που προκύπτουν από την μεταβολή της τιμής πώλησης ενός στοιχείου του Ισολογισμού, σε σχέση με το κόστος απόκτησης του και αυτές γίνονται πραγματοποιηθείσες (πραγματικές) μόνο όταν ρευστοποιηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης