Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 11 Leopard – Η αξία τους εκτιμάται σε άνω των 6 εκατ. δολαρίων

Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 11 Leopard – Η αξία τους εκτιμάται σε άνω των 6 εκατ. δολαρίων
Κάθε Leopard 1A5 εκτιμάται ότι κοστίζει 559.000 δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 11 Leopard 1A5 αξίας άνω των 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του TASS, η αξία των Leopard που έχουν καταστραφεί, αποτιμάται σε πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια μια και κατά μέσο όρο ένα Leopard 1A5 αποτιμάται κατά μέσο όρο σε 559.000 δολάρια.
Στις 6 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 8 Leopard στην κατεύθυνση Yuzhno-Donetsk ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 8 Ιουνίου, ανακοινώθηκε ότι οι Ουκρανοί έχασαν άλλα 3 Leopard κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης του στην κατεύθυνση της Zaporizhia.
Το TASS υπενθυμίζει ότι η Γερμανία έχει εγκρίνει τη μεταφορά 182 Leopard 1A5 στην Ουκρανία, ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα προμηθεύσει το Κίεβο και με 14 Leopard 2 (μαζί με τη Δανία και την Ολλανδία).

Η Δύση έχει δεσμευτεί για 293 τανκ

Σύμφωνα με το TASS, έως τις αρχές Απριλίου, η Ουκρανία είχε λάβει 57 τανκ από συνολικά 293 που έχει δεσμευτεί η Δύση.
Από τα 57 τανκ που έχουν παραδοθεί, τα 43 είναι Leopard 2 και τα 14 είναι τα βρετανικά Challenger 2.
Τα περισσότερα άρματα μάχης που έχουν δοθεί έως τώρα στην Ουκρανία είναι από τη Γερμανία, που έχει δώσει 18 Leopard, και ακολουθούν η Μ. Βρετανία με 14, η Πολωνία με 14, η Νορβηγία με 8 και η Πορτογαλία με 3.
Συνολικά, η Γερμανία σκοπεύει να προμηθεύσει την Ουκρανία με περισσότερα από 150 Leopard, μαζί με τη Δανία και την Ολλανδία.
Η Μ. Βρετανία, η Πολωνία, η Νορβηγία και η Πορτογαλία έχουν επίσης παραδώσει στην Ουκρανία τα άρματα μάχης για τα οποία έχουν δεσμευτεί, ενώ σχέδια για τη μεταφορά 58 τανκ έχουν ανακοινώσει ΗΠΑ, Σουηδία, Καναδάς, Ισπανία και Φινλανδία, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί το πότε αυτά θα παραδοθούν στο Κίεβο.
13_6.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης