Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα αν χρειαστεί

Lukashenko: Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα αν χρειαστεί
Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα θα είναι παράγοντας αποτροπής σε ενδεχόμενη επίθεση, διαμηνύει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας

H ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα χρησιμεύσει ως παράγοντας αποτροπής απέναντι σε έναν πιθανό επιτιθέμενο και δεν θα πρέπει να υπάρξει δισταγμός για τη χρησιμοποίησή τους αν χρειαστεί, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία μετά τις 7-8 Ιουλίου μόλις είναι έτοιμες οι ειδικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, δήλωσε την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Υπενθυμίζεται πως στις 25 Μαρτίου ο Putin ανακοίνωσε ότι η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος του Luhashenko, θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα (TNW) στο έδαφος της Λευκορωσίας, εκτιμώντας ότι έως την 1η Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων.
Η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει στη Λευκορωσία το πυραυλικό σύστημα Iskander, το οποίο μπορεί να είναι φορέας πυρηνικών όπλων, και έχει συνδράμει στον επανεξοπλισμό των λευκορωσικών αεροσκαφών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικά πυρομαχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης