Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία ξεκινά επίσημες διαπραγματεύσεις με το Βιετνάμ για τους ινδο-ρωσικούς πυραύλους - Τέλος οι συνομιλίες με Ινδονησία

Η Ινδία ξεκινά επίσημες διαπραγματεύσεις με το Βιετνάμ για τους ινδο-ρωσικούς πυραύλους - Τέλος οι συνομιλίες με Ινδονησία
Οι προσπάθειες πώλησης του ινδικού LCA που τροφοδοτείται από κινητήρες των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αποδώσει αποτελέσματα
Τα ινδικά όπλα που βασίζονται στη ρωσική τεχνολογία, όπως το BrahMos, βρίσκουν περισσότερους ενδιαφερόμενους στη Νοτιοανατολική Ασία από το εξαρτώμενο από την τεχνολογία των ΗΠΑ ελαφρύ αεροσκάφος μάχης (LCA) «Tejas» (Brilliance).
Μετά την υπογραφή συμφωνίας με τις Φιλιππίνες και την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ινδονησία, η Ινδία ξεκίνησε συνομιλίες με το Βιετνάμ για να πουλήσει τον υπερηχητικό πύραυλο κρουζ. Οι προσπάθειες πώλησης του ινδικού LCA που τροφοδοτείται από κινητήρες των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αποδώσει αποτελέσματα.
Η Ινδία ωθεί τα οπλικά της συστήματα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας για να τις βοηθήσει ενάντια στα επεκτατικά σχέδια της Κίνας.
Η Ινδία εργάζεται μέσω της μεθόδου Line of Credit (LoC) για να βοηθήσει τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας να ενισχύσουν την άμυνά τους.
Η Ινδία στοχεύει να τριπλασιάσει τις εξαγωγές όπλων της έως το 2025. Σε μια προσπάθεια να διαθέσει επιθετικά το εγχώριο οπλικό της σύστημα, η Ινδία έχει επίσης αρχίσει να τοποθετεί αξιωματικούς των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αμυντικούς ακολούθους όπου θέλει να ρίξει όπλα επιθετικά.
Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι οποίες βρίσκονται εγκλωβισμένες σε σφοδρή εδαφική σύγκρουση με την Κίνα, προσπαθούν να ξεφύγουν από τον ανταγωνισμό Κίνας-ΗΠΑ αγοράζοντας/εξερευνώντας για να αγοράσουν ινδικό αμυντικό υλικό. Η αγορά αμερικανικών όπλων μπορεί να ενοχλήσει περισσότερο την Κίνα.
Η Ινδία προσφέρει τον πολυπλατφορμικό πύραυλο κρουζ BrahMos μαζί με τον κατασκευασμένο LCA της Ινδίας μεγάλης αεροδιαστημικής.
Ωστόσο, η LCA δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την πρωτοποριακή της συμφωνία.
«Με την Ινδονησία, οι τελευταίοι γύροι συνομιλιών έχουν ολοκληρωθεί.
 
Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους τώρα και περιμένουμε την απόφασή τους για το θέμα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ακούγοντας θετικός.
Δέκα πολεμικά πλοία του Ινδικού Ναυτικού έχουν οπλιστεί και άλλα πέντε πλοία διαθέτουν συστήματα κάθετης εκτόξευσης. Η IAF έχει τροποποιήσει 40 Sukhoi της για να παραδώσει την αεροπορική έκδοση του BrahMos. Και η κρατική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) θα τα τροποποιήσει όλα σταδιακά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης