Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα πραγματικό θαύμα: Συγκλονίζουν τα παιδιά που σώθηκαν μετά από 40 ημέρες στη ζούγκλα - Μυστήριο με τον σκύλο διάσωσης

Ένα πραγματικό θαύμα: Συγκλονίζουν τα παιδιά που σώθηκαν μετά από 40 ημέρες στη ζούγκλα - Μυστήριο με τον σκύλο διάσωσης
Θαύμα στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην Κολομβία μετά από 40 ημέρες
Για πρώτη φορά από τότε που διασώθηκαν ως εκ θαύματος από τη ζούγκλα του Αμαζονίου στην Κολομβία μετά από 40 ημέρες, τα τέσσερα παιδιά απεικονίζονται στο νοσοκομείο, σε κλίμα συγκίνησης και ανακούφισης.
Αποκλειστικές φωτογραφίες της Daily Mail δείχνουν τα τέσσερα αδέρφια που σώθηκαν -την 13χρονη Λέσλι, την 9χρονη Σολέινι, τον 4χρονο Τιεν Νόριελ και τη μόλις ενός έτους Κριστίν- ασφαλή στα νοσοκομειακά τους κρεβάτια σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην Μπογκοτά της Κολομβίας.
Η Λέσλι και η Σολέινι έκαναν χρωματιστές ζωγραφιές του Γουίλσον, του βελγικού ποιμενικού σκύλου διάσωσης που χάθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής για τον εντοπισμό των παιδιών.

Πώς χάθηκε ο διασώστης σκύλος

Τα αδέλφια δημιούργησαν τις ζωγραφιές, συμβάλλοντας με τον δικό τους συμβολικό τρόπο στο συνεχιζόμενο κυνήγι για τον χαμένο σκύλο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανεύρεσή τους μετά τη συντριβή του αεροσκάφους την 1η Μαΐου που σκότωσε τη μητέρα των παιδιών, τον πιλότο και τον αρχηγό των ιθαγενών - και τα άφησε εγκλωβισμένα για περισσότερο από έναν μήνα να επιβιώνουν στη ζούγκλα.
Οι ζωγραφιές αποκαλύφθηκαν όταν ο αρχηγός των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Έλντερ Τζιράλντο, επισκέφθηκε τα παιδιά στο νοσοκομείο.
Αφού τα πλησίασε, τα δύο μεγαλύτερα του παρουσίασαν τις ζωγραφιές μαζί με την παράκληση αυτές να φτάσουν στον χειριστή του σκύλου.
Στη ζωγραφιά της Λέσλι, ο αξιαγάπητος σκύλος απεικονίζεται δίπλα σε ένα ποτάμι γεμάτο ψάρια, ένα δέντρο, μερικά κίτρινα λουλούδια και με τον ήλιο να λάμπει σε ένα μονοπάτι.
Η εικόνα της Σολέινι ήταν παρόμοια, με τον Γουίλσον κοντά σε ένα δέντρο, ένα λουλούδι και τον ήλιο να λάμπει. Η μία πλευρά του σχεδίου έχει τη σημαία της Κολομβίας και το μήνυμα «Πάντα ευλογημένος».
Ο παππούς των παιδιών δήλωσε: «Τους βάζουν να κάνουν ζωγραφιές… κάτι που χρειάζονται για να εκφραστούν».
Ο σκύλος διάσωσης χάθηκε λίγες ημέρες προτού βρεθούν τα αδέρφια, αφού το έσκασε από τους χειριστές του, μέχρι που οι ομάδες διάσωσης βρήκαν τα ίχνη του κοντά σε αυτά των παιδιών.
Ο πιστός σκύλος παρέμεινε με τα παιδιά για αρκετές ημέρες πριν χαθεί και πάλι. Παρότι αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για την αποστολή αναζήτησης -η οποία είχε την κωδική ονομασία «Esperanza», την ισπανική λέξη για την ελπίδα-, δεν έχει βρεθεί.
Ο σκύλος εθεάθη για τελευταία φορά στις 8 Ιουνίου πριν εξαφανιστεί στην πυκνή ζούγκλα. «Ο Γουίλσον μάς έδωσε στοιχεία, μας κοίταξε και ήθελε να μας πει κάτι. Βγήκε έξω και πήγε πίσω στη ζούγκλα», δήλωσε ο ένας από τους υπεύθυνους των σκύλων διάσωσης.

Η μητέρα τους μπορεί να πέθανε λίγο μετά το δυστύχημα, λέει ο παππούς

Εν τω μεταξύ, δραματικά νέα στοιχεία για τη δοκιμασία των παιδιών αποκάλυψε ο παππούς τους, σύμφωνα με την Daily Mail.
Ο απολογισμός του, αφού μίλησε με τη Λέσλι, διαφέρει από αυτόν που έδωσε ο πατέρας των δύο μικρότερων παιδιών. Φαίνεται να υποδηλώνει ότι η μητέρα των παιδιών μπορεί να πέθανε λίγο μετά το δυστύχημα και όχι τέσσερις ημέρες αργότερα.
Ο παππούς μίλησε μέσα στο νοσοκομείο, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας.
«Όταν η Λέσλι συνειδητοποίησε ότι η μητέρα της ήταν ήδη νεκρή, είδε τα ποδαράκια της μικρής αδελφής της ανάμεσα στα τρία πτώματα» είπε.
«Τράβηξε το παιδί έξω. Και τότε είδε αμέσως ότι οι άλλοι ήταν τραυματισμένοι, κατευθύνθηκε να ανοίξει την τσάντα της μητέρας, έβγαλε μερικά ρούχα και άρχισε να τα σκίζει και να κάνει επιδέσμους. Και η ξαδέρφη μου κουβαλούσε τρία κιλά αλεύρι και έμειναν γύρω από το αεροπλάνο για τέσσερις μέρες για να δουν αν κάποιος θα τους πάρει», σημείωσε.
«Αλλά μετά από τέσσερις μέρες που πέρασαν έφυγαν. Είπε ότι δεν ήξερε προς τα πού να πάει. Μετά από λίγο άρχισαν να αφήνουν ίχνη όπου κοιμόντουσαν σε περίπτωση που κάποιος τους έψαχνε, αυτό θα βοηθούσε να τους βρουν», είπε συγκινημένος ο παππούς.
Αποκάλυψε επίσης ότι όταν άκουγαν ελικόπτερα κρύβονταν κάτω από τα μεγάλα δέντρα, γιατί φοβόντουσαν.
«Και όταν τα μέλη της κοινότητας και ο στρατός τούς έψαχναν, η Λέσλι τούς έβλεπε 10 μέτρα μακριά και κρύβονταν και έμεναν ακίνητοι. Μάλιστα, κάλυπταν το στόμα της μικρότερης για να μην κλάψει».

Πώς είναι η υγεία των παιδιών

Τα παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο από το Σάββατο. Αφού δέχθηκαν φροντίδες επί δύο ημέρες, «έχουν πολύ καλή διάθεση, χρωμάτισαν και ζωγράφισαν. Τους αρέσει να μιλούν (...) έχουν πολύ καλή διάθεση», δηλώνει η Αντριάνα Βελάσκες, υποδιευθύντρια του Κολομβιανού Ινστιτούτου Προστασίας της Οικογένειας (ICBF) σε βίντεο που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης.
Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές «ανέβασαν πυρετό» χθες, Δευτέρα, ενώ ο Τιέν Νοριέλ «παρακολουθείται» εξαιτίας μιας «ενδεχόμενης τροφικής δηλητηρίασης», διευκρίνισε στον ραδιοσταθμό W Radio η διευθύντρια του ICBF, Άστριντ Κασέρες.
Ο Τιέν Νοριέλ, το μοναδικό αγόρι της ομάδας, ήταν τόσο αδύναμο όταν βρέθηκε, που δεν μπορούσε να περπατήσει, σύμφωνα με τους αυτόχθονες που είχαν την Παρασκευή την πρώτη επαφή με τα παιδιά.
«Το μωρό εξακολουθεί να περιθάλπεται, όχι επειδή βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά επειδή το παρακολουθούμε από πιο κοντά λόγω της ηλικίας του», πρόσθεσε η Κασέρες.
«Μπόρεσαν και πάλι να κοιμηθούν, κάτι που τα βοήθησε πολύ», υπογράμμισε. «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπεται (...), θα χρειαστούν δύο ως τρεις εβδομάδες νοσηλείας», δήλωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης