Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα για τους Ρώσους – Σκοτώθηκε ο κορυφαίος στρατηγός Sergei Goryachev

Ισχυρό πλήγμα για τους Ρώσους – Σκοτώθηκε ο κορυφαίος στρατηγός Sergei Goryachev
Ρώσοι blogger υποστηρίζουν ότι ο Goryachev σκοτώθηκε μετά από ουκρανική πυραυλική επίθεση με Storm Shadow
Σχετικά Άρθρα
Την πληροφορία ότι ο κορυφαίος Ρώσος στρατηγός Sergei Goryachev σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης στο νότιο Donetsk μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα Ρώσους blogger.
O Goryachev ηγούνταν της 35ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων και φέρεται να σκοτώθηκε χθες Δευτέρα 12 Ιουνίου κατά τη διάρκεια στρατιωτικών συγκρούσεων στην περιοχή «Vremivka Ledge» στο νότιο Donetsk, εκεί όπου τα τελευταία 24ωρα επικεντρώνεται η αντεπίθεση των Ουκρανών.

Από Storm Shadow

«Ως αποτέλεσμα εχθρικής πυραυλικής επίθεσης ο επικεφαλής της 35ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, στρατηγός Sergei Goryachev σκοτώθηκε» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Ρώσος blogger Voenkor.
«Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της διοίκησης της Ενωμένης Ομάδας Δυνάμεων (S), ο στρατός έχασε σήμερα έναν από τους λαμπρότερους και πιο αποτελεσματικούς στρατιωτικούς ηγέτες» λέει ο Voenkor, τη στιγμή που και άλλοι Ρώσοι πολεμικοί blogger τονίζουν ότι ο Goryachev σκοτώθηκε από πύραυλο cruise Storm Shadow.

Κορυφαίος στρατηγός

Ο Goryachev θεωρούνταν από τους κορυφαίους Ρώσους στρατηγούς, ο οποίος είχε ηγηθεί των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία αλλά και στο Τατζικιστάν.
Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει σχολιάσει ή επιβεβαιώσει τα περί θανάτου του Ρώσου στρατηγού.
Εκτιμάται ότι η Ρωσία έχει χάσει τουλάχιστον 5 στρατηγούς από την έναρξη της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης