Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Ιούλιο το ΝΑΤΟ αποφασίζει για ισχυρότερα όπλα στην Ουκρανία – Όχι σε ένταξη

Τον Ιούλιο το ΝΑΤΟ αποφασίζει για ισχυρότερα όπλα στην Ουκρανία – Όχι σε ένταξη
Θα καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα
Δεσμεύσεις για ισχυρότερη στρατιωτική βοήθεια για όσο καιρό χρειαστεί αναμένεται να δώσει στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στη Λιθουανία στις 11 και 12 Ιουλίου.
Ωστόσο, δεσμεύσεις για ένταξη της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρόκειται να δοθούν.
Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.
«Πρώτα από όλα, το πιο σημαντικό που θα συμβεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Vilnius τον Ιούλιο είναι ότι οι σύμμαχοι θα εκφράσουν ισχυρή στήριξη στην Ουκρανία.
Όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις.
Είμαστε απολύτως σίγουρος ότι οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ θα κάνουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με μια σημαντική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Παράλληλα θα δεσμευτούν ότι αυτή τη βοήθεια όχι μόνο θα τη διατηρήσουν αλλά και θα την ενισχύσουν» υποστήριξε ο Stoltenberg, αναφέροντας πως το ΝΑΤΟ θα καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμο να υποστηρίξει την Ουκρανία για όσο καιρό χρειαστεί.

Ηχηρό μήνυμα

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ θα θελήσει να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα όσον αφορά την υπόθεση της Ουκρανίας.
«Επίσης πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε σε ένα πολυετές σχέδιο, σε ένα πρόγραμμα για να διασφαλίσουμε τη μετάβαση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τα παλιά σοβιετικά πρότυπα και δόγματα, στα σύγχρονα πρότυπα και δόγματα του ΝΑΤΟ και να διασφαλίσουμε την πλήρη συμβατότητά τους με το ΝΑΤΟ, το οποίο θα φέρει τους Ουκρανούς πιο κοντά στην ένταξη τους στη Συμμαχία» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης