Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπειρογνώμονας Pierre Anro: Η Ουκρανία δεν έχει πετύχει τίποτα στο πεδίο της μάχης

Εμπειρογνώμονας Pierre Anro: Η Ουκρανία δεν έχει πετύχει τίποτα στο πεδίο της μάχης
«Βλέπω ότι αφού έλαβε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η Ουκρανία δεν έχει επιτύχει τίποτα στο πεδίο της μάχης», είπε ο ειδικός
Η Ουκρανία δεν μπόρεσε να επιτύχει στρατιωτικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, παρά την υποστήριξη της Δύσης, η οποία ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε Ευρωπαίος ειδικός, πρώην ανώτερος αξιωματικός πυροβολικού του ΝΑΤΟ, Pierre Anro.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα λόγω του θάρρους των Ρώσων στρατιωτών και της σωστής οργάνωσης των στρατευμάτων.
Όλες οι απόπειρες αντεπίθεσης που έγιναν από το Κίεβο απέτυχαν, αλλά το επιθετικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξακολουθεί να διατηρείται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
H Ουκρανία κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανεπιτυχών προσπαθειών επίθεσης μόνο στις 12 Ιουνίου 2023 στις κατευθύνσεις Donetsk και Zaporizhia, έχασε περισσότερους από 360 στρατιώτες.
«Βλέπω ότι αφού έλαβε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η Ουκρανία δεν έχει επιτύχει τίποτα στο πεδίο της μάχης», είπε ο ειδικός, προσθέτοντας ότι η Ρωσία, με τη σειρά της, κατέστρεψε πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, Leopard-2, Bradley, (τεθωρακισμένα οχήματα) Humvees, γαλλικά (τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού - επιμ.) VAB και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ...
Τουλάχιστον δύο γαλλικά πυροβόλα Caesar και το σύστημα Patriot καταστράφηκαν», σχολιάζοντας την απώλεια δυτικού εξοπλισμού που υπέστη η Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη του Pierre Anro, τα τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που παρέχονται στο Κίεβο είναι καλής ποιότητας, αλλά δεν επαρκούν: το ρωσικό πυροβολικό κυριαρχεί στο πεδίο της μάχης.
«Αυτή η σύγκρουση χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι είναι ήδη σχεδόν αδύνατο να οργανωθεί μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση», είπε ο Anro, επισημαίνοντας την παρουσία drones, συσκευών νυχτερινής όρασης και πιο «κλασικού» στρατιωτικού εξοπλισμού πληροφοριών και στις δύο πλευρές.
Στον Δυτικό τύπο αναφέρεται ότι μια γρήγορη και αποφασιστική επιτυχία των ουκρανικών στρατευμάτων θεωρείται πλέον «υπερεκτιμημένη» προσδοκία και παραδέχονται ότι «υποτίμησαν» την ικανότητα του ρωσικού στρατού να αντισταθεί.
«Εάν η ουκρανική αντεπίθεση αποτύχει, όπως θα ήταν αναμενόμενο, η δυτική υποστήριξη για τον πόλεμο που θέλουν οι ΗΠΑ θα εξασθενίσει»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης