Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω πονόδοντου

tags :
Biden: Ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω πονόδοντου
Ο 80χρονος Biden φιλοδοξεί να διεκδικήσει το 2024 την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ 
Προβλήματα οδοντιατρικής φύσεως υποχρέωσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα εμφάνισή του σε αθλητική εκδήλωση και να αναβάλει τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο 80χρονος πρόεδρος υπέφερε από έντονο πονόδοντο και χθες Κυριακή είχε υποβληθεί σε ενδοδοντική θεραπεία από οδοντιάτρους του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed.
Ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ είπε ότι ο αμερικανός πρόεδρος είχε ξανά ενοχλήσεις το πρωί, κάτι που εξήγησε πως ήταν αναμενόμενο εν όψει της ολοκλήρωσης της θεραπείας.
Η οδοντιατρική επέμβαση θα γίνει στον Λευκό Οίκο, χωρίς ο πρόεδρος Μπάιντεν να υποβληθεί σε γενική αναισθησία.
Ως εκ τούτου, ο Joe Biden δεν θα χρειαστεί να μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, όπως προβλέπεται στην 25η τροπολογία του Συντάγματος.
Το είχε κάνει για περίπου μιάμιση ώρα στις 19 Νοεμβρίου 2021, όταν είχε ναρκωθεί για να υποβληθεί σε κολονοσκόπηση.
Η αντιπρόεδρος Χάρις θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο Μπάιντεν στην αθλητική εκδήλωση όπου σκόπευε να παραστεί.
Παράλληλα, μετατέθηκε για αύριο Τρίτη η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο 80χρονος Biden φιλοδοξεί να διεκδικήσει το 2024 την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε πρόσφατα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης