Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα κατά του Υπουργού Οικονομικών - Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα κατά του Υπουργού Οικονομικών - Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν
Επιβεβαιώνοντας αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Mediapart, εισαγγελείς του Παρισιού ανέφεραν ότι διερευνούν εάν η ομάδα «Avec BLM» αποδέχτηκε παράνομα τιμές κάτω από τo κανονικό για ορισμένες υπηρεσίες που έλαβε

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών LeMer αντιμετωπίζει σειρά ερευνών για το εάν το πολιτικό όχημα που δημιούργησε για τις προκριματικές εκλογές του 2016 επωφελήθηκε από παράνομη χρηματοδότηση.
Επιβεβαιώνοντας αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Mediapart, εισαγγελείς του Παρισιού ανέφεραν ότι διερευνούν εάν η ομάδα «Avec BLM» αποδέχτηκε παράνομα τιμές κάτω από τo κανονικό για ορισμένες υπηρεσίες που έλαβε.
Οι προκαταρκτικές έρευνες ρίχνουν σκιά στις προσπάθειες του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του ίδιου του Λεμέρ να ενισχύσουν τα διαπιστευτήριά τους για αυστηρή οικονομική διαχείριση, σε μια εποχή που η Γαλλία επιδιώκει να ελέγξει τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.
Ο Lemer είχε αποτύχει παταγωδώς στις προκριματικές εκλογές της Κεντροδεξιάς το 2016, αποσπώντας κάτω από το 3% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Επανήλθε όμως όταν τον επέλεξε ο Macron για την κυβέρνησή του, παρόλο που οι δυο τους προέρχονταν από αντίπαλα πολιτικά κόμματα. Από τότε εξελίχθηκε στον μακροβιότερο υπουργό Οικονομικών της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Mediapart, η έρευνα αφορά απλήρωτες οφειλές προς εταιρείες συμβούλων επικοινωνίας, που διαγράφηκαν από την Avec BLM μετά από πέντε χρόνια. Το αδίκημα επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια και πρόστιμο 45.000 ευρώ.
Μέλος του γραφείου του Lemer είπε στο Bloomberg ότι η εθνική επιτροπή CNCCFP για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών επικύρωσε τις συναλλαγές της Avec BLM τον Νοέμβριο του 2022, αφού η ομάδα του υπουργού παρείχε πληροφορίες για δύο λογαριασμούς επί των οποίων υπήρχε διαφωνία με τους προμηθευτές. Εν τω μεταξύ, μετά την παρέλευση πενταετίας, και αφού οι προμηθευτές δεν είχαν προβεί σε διεκδικήσεις έναντι της Avec BLM, οι λογαριασμοί διαγράφηκαν σύμφωνα με τους λογιστικούς κανόνες, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης