Τελευταία Νέα
Διεθνή

Solomon (CEO Goldman Sachs): Οι «ισχυρές δυνάμεις» απειλούν τις οικονομίες - Κουρασμένοι λόγω αστάθειας οι επενδυτές

Solomon (CEO Goldman Sachs): Οι «ισχυρές δυνάμεις» απειλούν τις οικονομίες - Κουρασμένοι λόγω αστάθειας οι επενδυτές
Τα στελέχη της Goldman Sachs, της Bank of America και της JPMorgan Chase εξέφρασαν τις απόψεις τους σε διάσκεψη τη Δευτέρα 12 Ιουνίου
Τις προβλέψεις τους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εξέφρασαν οι ηγέτες των μεγαλύτερων τραπεζών της Wall Street.
Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη της Goldman Sachs, της Bank of America και της JPMorgan Chase εξέφρασαν τις απόψεις τους σε διάσκεψη τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.
«Όταν μιλάω με τους πελάτες, αντιλαμβάνομαι πως είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
Πολλοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι παρακολουθούν τα δεδομένα και περιμένουν να δουν τι θα συμβεί», δήλωσε ο David Solomon, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, προσθέτοντας πως «είναι πολύ κουρασμένοι ύστερα από ένα ιδιαίτερα ασταθές έτος»
Εύλογα, οι παρατηρήσεις του Solomon εντείνουν το αίσθημα ανησυχίας μεταξύ των επιχειρηματικών ηγετών που ήδη ανησυχούν για την παγκόσμια οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων της εκρηκτικής αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, της διστακτικής επανεκκίνησης της οικονομίας της Κίνας και του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Solomon είπε ότι είναι «ελαφρώς πιο επιφυλακτικός» για την οικονομία από τους ίδιους τους οικονομολόγους της επενδυτικής τράπεζάς του, οι οποίοι προβλέπουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφύγουν την ύφεση –έστω και για λίγο– το 2023.
«Λαμβάνω πολλές ερωτήσεις σχετικά με την Κίνα και τη σχέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την οικονομική πορεία της Ευρώπης και, φυσικά, τους κινδύνους ύφεσης.
Ωστόσο, δεν ακούω… πανικό.
Τα ισοζύγια δείχνουν πως υπάρχει δυναμική.
Ακόμη και με υψηλότερα επιτόκια, οι αγορές επενδυτικής Αξίας παραμένουν ανοιχτές» δήλωσε ο Solomon στο CNBC.

Εξοικονομήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, ανέφερε ότι οι εξοικονομήσεις των Αμερικανών καταναλωτών έφτασαν στο αποκορύφωμά τους τον Απρίλιο μετά τις επιστροφές φόρου…
Μάλιστα, οι περισσότεροι Αμερικανοί είχαν περισσότερα χρήματα στην τράπεζα από ό,τι πριν από την πανδημία - μια δυναμική που πιθανόν θα διατηρηθεί όσο το ποσοστό ανεργίας παραμένει χαμηλό.
«Προς το παρόν, παραμένουν ενεργοί και αυτό είναι πολύ καλά νέα για τον αμερικανικό καταναλωτή» δήλωσε ο Moynihan.
Η Marianne Lake, συν-διευθύντρια εκτελεστικής διοίκησης του τμήματος καταναλωτών και κοινοτήτων της JPMorgan Chase, είπε στη διάσκεψη ότι «η αμερικανική οικονομία είναι ακόμη ισχυρή», αλλά το τελευταίο τρίμηνο η διοίκηση της τράπεζας αναμένει "μια μικρή ύφεση" βραχυπρόθεσμα.
Η πιθανότητα ύφεσης έχει αυξηθεί.
Αναζητούμε πραγματικά αυτή τη στιγμή", είπε η Lake.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jay Powell την προηγούμενη εβδομάδα προετοίμασε το έδαφος για την κλιμάκωση των επιτοκιακών αυξήσεων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο νούμερα απασχόλησης και τα δεδομένα που δείχνουν ανάπτυξη στον τεράστιο τομέα των υπηρεσιών υπογράμμισαν τον κίνδυνο η πληθωριστική πίεση να παραμείνει σταθερή και υψηλή τους επόμενους μήνες.
Ο Solomon είπε ότι οι πελάτες της Goldman έχουν αναθεωρήσει επί τα χείρω τις οικονομικές τους προβλέψεις "αλλά όχι δραματικά" καθώς ετοιμάζουν τα εταιρικά τους προϋπολογιστικά για το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης