Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία παρατείνει τον μειωμένο φόρο στα τρόφιμα για να υποχωρήσουν οι τιμές

Η Ισπανία παρατείνει τον μειωμένο φόρο στα τρόφιμα για να υποχωρήσουν οι τιμές
Η Ισπανία παρατείνει τον μειωμένο ΦΠΑ στα τρόφιμα
Σχετικά Άρθρα
Επέκταση των φορολογικών ελαφρύνσεων στα βασικά τρόφιμα με σκοπό την υποχώρηση των τιμών, σχεδιάζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Pedro Sanchez, ενόψει βουλευτικών εκλογών στις 23 Ιουλίου 2023.
«Θα διατηρήσουμε τον χαμηλότερο φόρο προστιθέμενης αξίας στα βασικά είδη διατροφής για όσο διάστημα δεν φτάνουμε σε επαρκή επίπεδα τιμών», είπε στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικονομίας Nadia Calvino, στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη.
Η κυβέρνηση παρουσίασε ένα πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο. Στόχος ήταν η ελάφρυνση του βάρους της αύξησης των τιμών με μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα καθώς και στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα επιδότησε ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η απόφαση για παράταση της φορολογικής μείωσης στα τρόφιμα έρχεται καθώς ο κ. Sanchez μάχεται να παραμείνει στην εξουσία ενάντια σε ένα ανανεωμένο Λαϊκό Κόμμα, το οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει το προβάδισμα για να κερδίσει τις εκλογές της 23ης Ιουλίου.
Η κ. Calvino ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μελετά εάν θα διατηρήσει σε ισχύ άλλα μέτρα του πακέτου του Δεκεμβρίου.
Η διάβρωση του πραγματικού εισοδήματος μετά από δύο χρόνια υψηλού πληθωρισμού έχει φέρει φθορά στους Σοσιαλιστές, όπως φάνηκε στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 28 Μαΐου, στις οποίες το συντηρητικό PP κέρδισε τον έλεγχο βασικών περιοχών και πόλεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης