Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ πολεμά με 10.000 στρατιώτες και 250 αεροσκάφη τον OCCASUS

Το ΝΑΤΟ πολεμά με 10.000 στρατιώτες και 250 αεροσκάφη τον OCCASUS
Άρχισε στη Γερμανία η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Τον OCCASUS, έναν εχθρό από τα ανατολικά που πραγματοποιεί επίθεση στο έδαφος της Γερμανίας, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συμμαχικές δυνάμεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης που πραγματοποιεί στην ιστορία του το ΝΑΤΟ από σήμερα Δευτέρα 12/6 έως και τις 23 Ιουνίου.
Πρόκειται για την άσκηση Air Defender που άρχισε από νωρίς σήμερα Δευτέρα 12/6 στη Γερμανία και η οποία προβλέπει τη συμμετοχή 10.000 στρατιωτών και 250 μαχητικών αεροσκαφών από 25 κράτη – μέλη της Συμμαχίας.

Το σενάριο

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει ότι οι Δυτικοί σύμμαχοι θα επιχειρήσουν για να αποτρέψουν την επίθεση ενός εχθρού από τα ανατολικά στο έδαφος της Γερμανίας.
Ειδικές δυνάμεις και αεροπορία θα επιχειρήσουν στο βόρειο λιμάνι του Rostock ενώ παράλληλα προβλέπονται διαφόρων ειδών σενάρια για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drones, με πυραύλους cruise και για την προστασία κρίσιμων υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.
Η Bundeswehr – οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας - αναφέρει ότι περίπου 10.000 στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι 6.000 από τη Γερμανία θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις ενώ 250 μαχητικά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν σε διάφορα πολεμικά σενάρια τόσο στα βόρεια και ανατολικά της Γερμανίας – πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική – όσο και σε ορισμένες περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας.
Για αυτό το σκοπό αναφέρεται πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα στρατιωτικά αεροδρόμια, καθώς και αεροδρόμια ορισμένων γειτονικών κρατών.

Δεν είναι στόχος η Ρωσία – Όχι πτήσεις στο Kaliningrad

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας, Ingo Gerharz υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RBB, ότι το ΝΑΤΟ δεν διεξάγει ασκήσεις για να επιδεινώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία.
«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε μια κλιμάκωση της έντασης.
Δεν θα πραγματοποιήσουμε πτήσεις προς το Kaliningrad» υπογράμμισε ο Gerharz, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ απλά θέλει να δείξει με αυτήν την άσκηση ότι είναι ισχυρό και ότι είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα κράτη – μέλη του.
«Το έδαφος της Συμμαχίας είναι μια «κόκκινη γραμμή» για κάθε δυνητικό εχθρό» υποστήριξε ο Gerharz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης