Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση ανησυχεί για την αποτυχία των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Η Δύση ανησυχεί για την αποτυχία των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τον Qian Feng, στην παρούσα κατάσταση δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση θα τερματιστεί στο εγγύς μέλλον
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες ανησυχούν για την έλλειψη σημαντικών ενδείξεων αποτελεσματικότητας στις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), οι οποίες είναι κατώτερες των προσδοκιών ανέφερε η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη τη γνώμη Κινέζων ειδικών.
«Κινέζοι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκίνησε εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των δυτικών χωρών, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η ουκρανική πλευρά δεν σημειώνει πρόοδο στο πεδίο της μάχης.
Η εφημερίδα επικαλείται την άποψη του Shen Yi, καθηγητή της Σχολής Διεθνών Σχέσεων και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan, ο οποίος υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει 15 μήνες από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες «χρειάζονται επειγόντως προκειμένου να δείξουν ότι η βοήθειά τους στην Ουκρανία είναι σοφή, σωστή και αναγκαία».
Σύμφωνα με τον Qian Feng, επικεφαλής του τμήματος έρευνας στο National Strategy Institute στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, τα σύγχρονα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία «δεν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της κατάστασης», καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «δεν ελέγχουν τον εναέριο χώρο και η αεράμυνα τους των χερσαίων δυνάμεων δεν έχει επαρκές δυναμικό».
Εξήρε επίσης το έργο της ρωσικής πλευράς στη συλλογή ακριβών πληροφοριών που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή επιτυχημένων στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Qian Feng, στην παρούσα κατάσταση δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση θα τερματιστεί στο εγγύς μέλλον.

www.bankingnbews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης