Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς απώλειες σε Leopard και Bradley (ΗΠΑ) για τους Ουκρανούς που σημείωσαν τοπικές αλλά όχι στρατηγικές νίκες

Πρωτοφανείς απώλειες σε Leopard και Bradley (ΗΠΑ) για τους Ουκρανούς που σημείωσαν τοπικές αλλά όχι στρατηγικές νίκες
Για τον Zelensky η αντεπίθεση είναι επιβίωση για να δικαιολογήσει τα 135 δισεκ. που έλαβε… και τα οποία δεν κατέληξαν στον Ουκρανικό λαό που υποφέρει αλλά σε όπλα και στις ελίτ… αφού εν καιρώ πολέμου οι εκατομμυριούχοι στην Ουκρανία αυξήθηκαν…
(upd 13) Από τις 4 Ιουνίου που ξεκίνησαν οι πρώτες επιθετικές ενέργειες του Ουκρανικού στρατού έως και τις 12 Ιουνίου…αυτό που καταγράφεται ως γεγονός είναι οι πρωτοφανείς απώλειες σε Γερμανικά Leopard και αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley…
Οι απώλειες των Ουκρανών σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα είναι συντριπτικές που επισκιάζουν και ορισμένες νίκες που σημείωσαν στην κατεύθυνση Zaporizhia και μερικώς σε χωριά δυτικά του Donetsk.
Η Ρωσική άμυνα αποδίδει και η ανωτερότητα των Ρώσων στην αέρα… περιορίζει τους στόχους της Ουκρανίας.
Για τον Zelensky η αντεπίθεση είναι επιβίωση για να δικαιολογήσει τα 135 δισεκ. που έλαβε… και τα οποία δεν κατέληξαν στον Ουκρανικό λαό που υποφέρει αλλά σε όπλα και στις ελίτ… αφού εν καιρώ πολέμου οι εκατομμυριούχοι στην Ουκρανία αυξήθηκαν…

Παλιοσίδερα τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley στην Zaporozhye

Ουκρανική μονάδα κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση Zaporozhye έχασε τα περισσότερα από τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley που είχε στη διάθεσή της, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Σύμφωνα με το πρακτορείο, από τα εννέα οχήματα μάχης πεζικού «τα οποία διέθετε η μηχανοκίνητη μονάδα, τα έξι καταστράφηκαν ολοσχερώς».
Μόνο ένα Bradley μπόρεσε να διασωθεί.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για τα αποτελέσματα της επίθεσης, ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες παραδέχτηκε ότι δεν είχαν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, επιβεβαίωσε την έναρξη της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι η Ουκρανία έριξε τις στρατηγικές της εφεδρείες στη μάχη, αλλά η επίθεση δεν ήταν επιτυχής χάρη στο θάρρος και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών.
Στις 10 Ιουνίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 9 άρματα μάχης στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk και Zaporozhye σε μια μέρα, εκ των οποίων 4 Leopards, 11 οχήματα μάχης πεζικού, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών Bradley.

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιοχή του Vremevsky

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιοχή του Vremevsky, στην κατεύθυνση προς Zaporozhye, δήλωσε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Komsomolskaya Pravda, ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κόμματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μια αντεπίθεση από την πλευρά των παιδιών μας - η 127η μεραρχία πηγαίνει στη μάχη, προχωρά.
Ταυτόχρονα, παρέχεται μαζική υποστήριξη από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις. Πολεμούν προς την κατεύθυνση της Neskuchny, χτυπώντας τον εχθρό από τη Makarovka», είπε.
Ο Rogov σημείωσε ότι το πυροβολικό χτυπά με ρουκέτες και πυροβόλα απευθείας τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Τώρα δίνουμε κόλαση στους Ναζί, χωρίς υπερβολή», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κόμματος «Είμαστε με τη Ρωσία» ανέφερε ότι συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην περιοχή του Vremevsky, τα ουκρανικά στρατεύματα ανέλαβαν τον επιχειρησιακό έλεγχο των χωριών Neskuchnoye και Makarovka, που βρίσκονται σε μια πεδιάδα στην γκρίζα ζώνη.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, μάχες έλαβαν χώρα και σε άλλους τομείς του μετώπου: μεταξύ των πόλεων Gulyai Pole και Pologi - στην περιοχή του οικισμού Dorozhnyanka, νότια της πόλης Orekhovo και στην περιοχή του χωριού Lobkovoe.
Ο ρωσικός στρατός σταμάτησε κάθε προσπάθεια να φέρει το DRG και να εισέλθει στα μετόπισθεν, ο εχθρός υποχώρησε στις αρχικές του θέσεις με μεγάλες απώλειες.

Η Δύση ανησυχεί για την αποτυχία των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες ανησυχούν για την έλλειψη σημαντικών ενδείξεων αποτελεσματικότητας στις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), οι οποίες είναι κατώτερες των προσδοκιών ανέφερε η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη τη γνώμη Κινέζων ειδικών.
«Κινέζοι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκίνησε εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των δυτικών χωρών, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η ουκρανική πλευρά δεν σημειώνει πρόοδο στο πεδίο της μάχης
Η εφημερίδα επικαλείται την άποψη του Shen Yi, καθηγητή της Σχολής Διεθνών Σχέσεων και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan, ο οποίος υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει 15 μήνες από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες «χρειάζονται επειγόντως προκειμένου να δείξουν ότι η βοήθειά τους στην Ουκρανία είναι σοφή, σωστή και αναγκαία».

Σύμφωνα με τον Qian Feng, επικεφαλής του τμήματος έρευνας στο National Strategy Institute στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, τα σύγχρονα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία «δεν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της κατάστασης», καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «δεν ελέγχουν τον εναέριο χώρος και η αεράμυνα τους των χερσαίων δυνάμεων δεν έχει επαρκές δυναμικό».
Εξήρε επίσης το έργο της ρωσικής πλευράς στη συλλογή ακριβών πληροφοριών που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή επιτυχημένων στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Qian Feng, στην παρούσα κατάσταση δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση θα τερματιστεί στο εγγύς μέλλον.

Η ρωσική αεροπορία πλήττει ουκρανική ταξιαρχία κοντά στο Serebryansky

Η στρατιωτική αεροπορία του Κέντρου Ομάδας Μάχης της Ρωσίας πραγματοποίησε πλήγμα κατά Ουκρανών στρατιωτών από την 67η μηχανοκίνητη ταξιαρχία στη δασική περιοχή Serebryansky, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Battlegroup Center Alexander Savchuk.
«Στην περιοχή Krasny Liman, κοντά στο δάσος Serebryansky, εντοπίστηκε μια διμοιρία της ουκρανικής 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας που κινούνταν οχήματα πεζικού.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αξιωματούχο, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων αντιπυραυλικής μάχης, το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε ένα οβιδοβόλο D-30, τρεις θέσεις όλμων των 120 χιλιοστών και ένα όχημα μεταφοράς πυρομαχικών.

Το ΝΑΤΟ πολεμά με 10.000 στρατιώτες και 250 αεροσκάφη τον OCCASUS

Τον OCCASUS, έναν εχθρό από τα ανατολικά που πραγματοποιεί επίθεση στο έδαφος της Γερμανίας, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συμμαχικές δυνάμεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης που πραγματοποιεί στην ιστορία του το ΝΑΤΟ από σήμερα Δευτέρα 12/6 έως και τις 23 Ιουνίου.
Πρόκειται για την άσκηση Air Defender που άρχισε από νωρίς σήμερα Δευτέρα 12/6 στη Γερμανία και η οποία προβλέπει τη συμμετοχή 10.000 στρατιωτών και 250 μαχητικών αεροσκαφών από 25 κράτη – μέλη της Συμμαχίας.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει ότι οι Δυτικοί σύμμαχοι θα επιχειρήσουν για να αποτρέψουν την επίθεση ενός εχθρού από τα ανατολικά στο έδαφος της Γερμανίας.
Ειδικές δυνάμεις και αεροπορία θα επιχειρήσουν στο βόρειο λιμάνι του Rostock ενώ παράλληλα προβλέπονται διαφόρων ειδών σενάρια για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drones, με πυραύλους cruise και για την προστασία κρίσιμων υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Στις 15/6 στο Ramstein οι συζητήσεις για την Αεροπορική Συμμαχία για την Ουκρανία

Στις 15 Ιουνίου, στην επόμενη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ, στο Ramstein της Γερμανίας πρόκειται να συζητηθεί λεπτομερώς το θέμα της Αεροπορικής Συμμαχίας αλλά και της εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων και τεχνικών σε δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως στα F-16.
«Κατά τη συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της αεροπορικής συμμαχίας
Σε αυτήν την περίπτωση, μιλάμε για την εκπαίδευση των πιλότων αλλά και των τεχνικών και των μηχανικών μας που θα ασχοληθούν με τη συντήρηση αυτών των μαχητικών.
Είναι ένα πολύ περίπλοκο σύστημα.
Ουσιαστικά ζητήματα θα συζητηθούν με τις ομάδες των υπουργείων Άμυνας της Ολλανδίας, της Δανίας, των ΗΠΑ και άλλων κρατών που έχουν ενταχθεί σε αυτή τη συμμαχία» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov.

Σε Ugledar και Avdiivka επικεντρώνονται οι Ουκρανοί

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν συγκεντρώσει μονάδες στις περιοχές Ugledar και Avdiivka με την προοπτική να χτυπήσουν σε αυτές τις περιοχές, ανέφερε ο σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής του Donetsk, Yan Gagin.
Τα πιο ενεργά τμήματα του μετώπου είναι το Ugledar και Avdiivka.
Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θεωρούν την κατεύθυνση του Donetsk βασικό στόχο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συγκεντρώσει αρκετά σοβαρές δυνάμεις, συνεχίζουν να συγκεντρώνουν προσωπικό και εξοπλισμό σε αυτή την κατεύθυνση», εξήγησε ο σύμβουλος.
Ωστόσο όλες οι επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν πλέον σταματήσει από τις ρωσικές δυνάμεις.
Στις 11 Ιουνίου, ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν οκτώ επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Donetsk σε μια μέρα.
Οι πιο ενεργές εχθροπραξίες διεξήχθησαν στις περιοχές Maryinka και Avdiivka.
Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να διεισδύσει στη ρωσική άμυνα.

Πρώτες νίκες της αιματηρής ουκρανικής επίθεσης

Από τις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) συνέχισαν τις προσπάθειές τους να σπάσουν τη ρωσική άμυνα, ξεκινώντας την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση, την οποία ανακοίνωσε το Κίεβο πριν από μήνες.

Τις τελευταίες ημέρες, η κύρια κατεύθυνση της ουκρανικής επίθεσης στόχευε τους οικισμούς που βρίσκονται στα δυτικά, στην περιοχή Orekhov και Kamensky στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι αμυνόμενες μονάδες, οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού της ομάδας στρατευμάτων Vostok απέκρουσαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις από τις κατευθύνσεις Novodanilovka, Malaya Tokmachka και Novopokrovka .
Μια στήλη τεθωρακισμένων οχημάτων της 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας καταστράφηκε κοντά στο Lukyanovskoye.

Μέχρι τις 11 Ιουνίου, η κατάσταση στα σύνορα της περιοχής Zaporozhye παρέμενε σχετικά ήρεμη.
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν συστάδες ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 1ης ξεχωριστής Ταξιαρχίας του Προέδρου της Ουκρανίας, της 110ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας, της 72ης μηχανοκίνητης και 1ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης του Ουκρανικού στρατού κοντά στο Novodonetsky, Neskuchnoye, Storozhevoye.

Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας ανήλθαν σε πάνω από 50 Ουκρανούς στρατιωτικούς, 11 άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων τρία Leopard, 17 οχήματα μάχης πεζικού, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα οχήματα, ένα όχημα μάχης αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Stormer που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το σύστημα πυροβολικού M777 που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τη νύχτα της 11ης Ιουνίου, ο Ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Velikaya Novoselka που βρίσκεται στα σύνορα της περιοχής Zaporozhye και Donetsk.

Οι ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να προχωρήσουν βαθιά στη ρωσική άμυνα με πλευρικές επιθέσεις.
Βασικός στόχος είναι να αποκοπούν τα εδάφη που ελέγχει η Ρωσία.
Στις 11 Ιουνίου, ο Ουκρανικός πέτυχε κάποιες τακτικές επιτυχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν στο χωριό Levadnoe, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Velikaya Novoselka.
Τις τελευταίες μέρες το χωριό βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη.
Επίσης, από τις θέσεις τους εκεί, ο Ουκρανικός στρατός επιχείρησε να επιτεθεί στο Priyutnoye, αλλά δεν κατάφερε να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου.
Βίντεο από το μέτωπο έδειξαν τους πεζοναύτες της 336ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Βαλτικής της Ρωσίας να καταστρέφουν ουκρανικές στρατιωτικές στήλες στην περιοχή Levadnoe.
Οι υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίστηκαν από ρωσικά αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί συνέχισαν τις προσπάθειές τους να προχωρήσουν από τη δυτική κατεύθυνση για να εισέλθουν στο πίσω μέρος της ρωσικής ομάδας.
Το χωριό Urozhaynoye δέχεται επίθεση.
Ο Ουκρανικός στρατός επιτέθηκε επίσης σε ρωσικές θέσεις στο Neskuchnoe και πήρε τον έλεγχο του χωριού.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από το μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτήθηκαν και εξαπέλυσαν αντεπίθεση, και ξαναπήραν τον έλεγχο.
Ωστόσο, μέχρι το βράδυ, οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν το Neskuchnoe.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι στρατιώτες της 68ης ταξιαρχίας Jaeger εισήλθαν στο χωριό Blagodatnoye, που βρίσκεται στα νότια, όπου ύψωσαν τη σημαία τους.

Την προηγούμενη μέρα, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν κυρίως αποσυρθεί από το Blagodatnoye, το Storozhevoye και το Neskuchnoye για να αποφύγουν την περικύκλωση.
Τα αδιάκοπα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού τους εμπόδισαν να ενισχύσουν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή άμυνας.
Ως εκ τούτου, το κύριο μέρος των ρωσικών δυνάμεων υποχώρησε σε πιο προετοιμασμένες θέσεις.
Η οχυρωμένη ρωσική αμυντική γραμμή με ναρκοπέδια και άλλες οχυρώσεις βρίσκεται στα νότια.
Ο Ουκρανικός στρατός θα πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο των οικισμών κάτω από τη Velikaya Novoselka.
Αυτά τα χωριά βρίσκονται στα πεδινά και θα βομβαρδιστούν από το ρωσικό πυροβολικό.

Έτσι, έχοντας ενισχύσει τις εφεδρείες κατά τη διάρκεια μιας μικρής παύσης, ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις προσπάθειες να εξαλείψει την προεξέχουσα ζώνη υπό ρωσικό έλεγχο νότια της Velikaya Novoselka.
Ωστόσο, χωρίς περαιτέρω πρόοδο προς τα νότια, η μακροχρόνια υπεράσπιση αυτών των θέσεων είναι ασύμφορη.
Επομένως, ο έλεγχος ορισμένων οικισμών μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Η γραμμή Orekhov-Rabotino

Μια άλλη κατεύθυνση της ουκρανικής επίθεσης είναι η πρώτη γραμμή Orekhov-Rabotino.
Στις 11 Ιουνίου, με τη μαζική υποστήριξη του πυροβολικού, ο Ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στο Rabotino
Ωστόσο, δεν κατάφεραν να πετύχουν εδαφικά κέρδη.
Πρόσφατα, η ένταση των εχθροπραξιών στην περιοχή αυτή έχει μειωθεί.
Ίσως είναι δύσκολο για τα δυτικά τανκς να προχωρήσουν σε αυτή την ακατοίκητη περιοχή της στέπας μετά από βροχές.
Οι ουκρανικές δυνάμεις μεταφέρουν τις εφεδρείες τους στην περιοχή και ανασυντάσσονται για την επόμενη επίθεση.

Η κατάσταση παραμένει επίσης τεταμένη στο δυτικό τμήμα της περιοχής Zaporozhye.
Στα δυτικά του Orekhov, ο Ουκρανικός στρατός διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις από τις 7 Ιουνίου στην περιοχή Lobkovoye-Zherebyanka-Pyatikhatka.
Ένα άλλο βίντεο από τις πρώτες γραμμές έδειξε το 130 ξεχωριστό τάγμα αναγνώρισης του Ουκρανικού στρατού να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των ουκρανικών μονάδων.
Ουκρανικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα και pickup ετοιμάζονταν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή Lobkovoye, αλλά ηττήθηκαν από το 429ο σύνταγμα της 19ης μεραρχίας της Ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Το χωριό και η γύρω περιοχή βρίσκονται σε πεδινά, γεγονός που καθιστά την άμυνά του ασύμφορη.
Ο Lobkovoye βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη εδώ και αρκετές ημέρες. Το χωριό τελεί υπό τον έλεγχο των πυρών του ρωσικού πυροβολικού από τα διοικητικά υψώματα.
Μέχρι το βράδυ της 11ης Ιουνίου, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την περιοχή λόγω μεγάλων απωλειών.

Τακτικά κέρδη για τους Ουκρανούς αλλά με δραματικές απώλειες

Μετά από άλλη μια μέρα σκληρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να επιτύχει τα πρώτα τακτικά κέρδη, αλλά δεν κατάφεραν να καταστρέψουν ή να περικυκλώσουν τη ρωσική άμυνα.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή Zaporozhye.
Η κύρια επίθεση μεγάλης κλίμακας δεν έχει ακόμη εξαπολυθεί.
Ταυτόχρονα, δεν έχουν φτάσει ακόμη στην κύρια γραμμή των Ρώσων που βρίσκεται πολύ πιο νότια.
Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη υποστεί σημαντικές απώλειες και ο κατεστραμμένος δυτικός εξοπλισμός, κείτεται στις ουκρανικές στέπες, αποδεικνύουν ότι τα όπλα του ΝΑΤΟ δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ουκρανική επίθεση.

Ουκρανικές δυνάμεις εισβάλλουν σε ρωσικές θέσεις κοντά στην Avdiivka

Σκληρές μάχες συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή του Donetsk.
Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν ουκρανικές μονάδες στα δυτικά προάστια της Maryinka, o Ουκρανικός στρατός επιχειρεί επιθέσεις στην περιοχή Avdiivka.
Στην κατεύθυνση του Donetsk, οκτώ επιθέσεις των Ουκρανών απωθήθηκαν επιτυχώς από τον ρωσικό στρατό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες.
Η «νότια» ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων απέκρουσε επιτυχώς οκτώ επιθέσεις από μονάδες της 110ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, 1ης Ταξιαρχίας Τάνκ, 59ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας επίθεσης της Ουκρανίας προς τους οικισμούς Novobakhmutovka, Krasnogorovka και Pervoinka.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, ο Ουκρανικός στρατός έχασε

έως 310 στρατιώτες,
δύο τανκς,
δύο οχήματα μάχης πεζικού,
δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
δύο αυτοκίνητα,
δύο οβιδοβόλα Msta-B,
καθώς και ένα οβιδοβόλο D-30.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μοιράστηκαν πλάνα από την ουκρανική επίθεση στην περιοχή Avdiivka.
Η ομάδα Ουκρανών στρατιωτικών με αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα πλησίασε τις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις νότια του Nevelskoe.
Ενώ ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στις νότιες γραμμές του μετώπου στην περιοχή Zaporozhie, βαριές μάχες συνεχίζονται κατά μήκος όλων των γραμμών του μετώπου Donbass, όπου o Ουκρανικός στρατός συνεχίζει να κλιμακώνει τις μάχες.
Προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του ρωσικού στρατού και να κερδίσουν τουλάχιστον κάποιες νίκες.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε τις θέσεις της AFU στην Velikaya Novosyolka, στο Serebryansky και στο Nevskoye.
Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών της AFU κοντά στο Torskoye, ενώ η AFU ανέλαβε τον έλεγχο των Neskuchnoe, Storojevoye και Blagodatnoe.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν τη Makarivka, oι συγκρούσεις συνεχίζονται στη Mariinka και κοντά στην Avdeevka.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και της AFU συνεχίζονται κοντά στο Bakhmut.
Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, χτυπήθηκαν έως 55 Ουκρανοί στρατιωτικοί, 2 τεθωρακισμένα οχήματα, 2 μηχανοκίνητα οχήματα, 2 οβίδες στην περιοχή Krasny Liman,.
Στην περιοχή του Ντόνετσκ, χτυπήθηκαν εως 80 Ουκρανοί στρατιώτες, 1 οβίδα, 1 τεθωρακισμένο όχημα, 4 μηχανοκίνητα οχήματα.
Έως 250 Ουκρανοί στρατιώτες, 7 τεθωρακισμένα οχήματα, 2 μηχανοκίνητα οχήματα, 2 οβίδες χτυπήθηκαν στην περιοχή Zaporozhye.
12june2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass.jpg
Luhansk_Battle_Map_Draft_June_112023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_112023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_112023.png

Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_June_112023.png


Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_112023.png

Oykranikotankss.png

tank-destroyed.jpg

1393789.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης