Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλοαμερικανικά κράτη γίνονται φιλορωσικά - Hersh: Οι περισσότεροι στηρίζουν Putin στην Ουκρανία

Φιλοαμερικανικά κράτη γίνονται φιλορωσικά - Hersh: Οι περισσότεροι στηρίζουν Putin στην Ουκρανία
Η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα φέρει τίποτα καλό για το Κίεβο λέει ο Seymour Hersh
Σχετικά Άρθρα
Στη μεταστροφή που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς ολοένα και περισσότερα κράτη αρχίζουν να «φυλλοροούν» από το στρατόπεδο της Δύσης και να αναζητούν νέες συμμαχίες σε ένα νέο παγκόσμιο τοπίο αναφέρεται ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour Hersh, ο οποίος υποστηρίζει πως οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη στηρίζουν τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Επιπλέον, ο βραβευμένος με βραβείο Pulitzer δημοσιογράφος εκτιμά πως η ουκρανική αντεπίθεση δεν πρόκειται να φέρει τίποτα καλό τόσο στην Ουκρανία όσο και στο ΝΑΤΟ αλλά και στην κυβέρνηση Biden.

Κερδίζει έδαφος η Ρωσία

«Το ποσοστό των χωρών της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και της Νότιας Ασίας που από φιλοαμερικανικές έχουν γίνει φιλορωσικές είναι αρκετά μεγάλο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο κανάλι του πολιτικού και δημοσιογράφου George Galloway στο YouTube.
Ο Hersh, ο οποίος έγινε γνωστός για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, τόνισε ότι «πολύ περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού υποστηρίζει» τη στρατιωτική επιχείρηση υπό την ηγεσία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Χάνουν επιρροή οι ΗΠΑ

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν πλέον πως η επιρροής τους ολοένα και μειώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου, ακόμα και σε περιοχές που ήταν δύσκολο να το φανταστεί κανείς προηγουμένως.

Τίποτα καλό για το Κίεβο

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, ο Hersh υποστήριξε ότι αυτή δεν πρόκειται να φέρει τίποτα καλό στο Κίεβο, στις ΗΠΑ ή στο ΝΑΤΟ.
«Αυτή η αντεπίθεση δεν πρόκειται να είναι καλή για την Ουκρανία, δεν πρόκειται να είναι καλή για το ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να είναι καλή για την κυβέρνηση του Biden» υπογράμμισε ο Hersh, ο οποίος ερωτηθείς για την πιθανότητα συμμετοχής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, υπογράμμισε πως το ΝΑΤΟ ήδη είναι μέσα σε αυτόν.
O Hersh, αναφερόμενος στον ουκρανικό στρατό και αφού υποστήριξε ότι αποτελείται από πολλές διαφορετικές ομάδες, τον παρομοίασε με 15 χορευτικές ομάδες που ξαφνικά είναι αναγκασμένες να οργανώσουν μια κοινή παράσταση, τη στιγμή που αυτές προπονούνταν η κάθε μια μόνη της για πολύ καιρό.
«Είναι αδύνατο να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα» υποστήριξε ο Hersh, αναφέροντας πως αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης