Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Απαράμιλλος ο ηρωισμός των Ρώσων στρατιωτών που αποκρούουν την αντεπίθεση των Ουκρανών

Κρεμλίνο: Απαράμιλλος ο ηρωισμός των Ρώσων στρατιωτών που αποκρούουν την αντεπίθεση των Ουκρανών
«Βλέπουμε πώς πολεμούν», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Η ρωσική ηγεσία εξαίρει τον ηρωισμό και την επιμονή των Ρώσων στρατιωτών που αποκρούουν τις απόπειρες αντεπίθεσης της Ουκρανίας, όπως δήλωσε την Κυριακή (11/6/2023) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Πρόκειται για τον ηρωισμό και την επιμονή των στρατιωτών μας.
Βλέπουμε πώς πολεμούν», είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε ανακοινώσει επίσημα ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση.
Σημείωσε ότι παρά το γεγονός πως το καθεστώς του Κιέβου είχε αναπτύξει στρατηγικές εφεδρείες, η επίθεσή του ήταν ανεπιτυχής χάρη στον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών.
Επέστησε επίσης την προσοχή στις τεράστιες απώλειες της Ουκρανίας, οι οποίες ξεπέρασαν τα «κλασικά νούμερα» από τρία προς ένα.

Αποτυχημένες αντεπιθέσεις


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι από τις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν αποτυχημένες αντεπιθέσεις, με απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό.
Στις 6 Ιουνίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu δήλωσε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε όλες τις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξαπολύσει την «επίθεσή της που είχε υποσχεθεί από καιρό».
Η Ουκρανία έχασε έως και 3.715 άνδρες, 259 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 134 φορτηγά, 48 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 50 drones.
Η Δύση αναγνωρίζει τις τεράστιες απώλειες που υπέστη ο ουκρανικός στρατός ενώ το Politico επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ συσχετίζει με τη μελλοντική στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας με την επιτυχία της αντεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης