Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύλληψη βόμβα: Χειροπέδες στη Sturgeon, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας - Ερευνάται για οικονομικό σκάνδαλο στο SNP

Σύλληψη βόμβα: Χειροπέδες στη Sturgeon, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας - Ερευνάται για οικονομικό σκάνδαλο στο SNP
Η πρώην πρωθυπουργός συνελήφθη για τα οικονομικά του κόμματός της
Στη σύλληψη της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας, Nicola Sturgeon προχώρησαν οι αρχές στο πλαίσιο έρευνας για τα οικονομικά του SNP (Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα).
Σύμφωνα με τον Guardian, η Sturgeon η οποία παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και ηγέτιδα του SNP τον περασμένο Απρίλιο 2023, μετά από οκτώ χρόνια στο αξίωμα αυτό, είναι το τρίτο άτομο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Branchform.
Η έρευνα της Αστυνομίας της Σκωτίας διεξάγεται μετά από ισχυρισμούς ότι πάνω από 600.000 λίρες σε δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας ξοδεύτηκαν καταχρηστικά από το κόμμα.
Η πρώην πρωθυπουργός Σκωτίας Nicola Sturgeon συνελήφθη και τελεί υπό αστυνομική κράτηση, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Σκωτίας.
Η Αστυνομία της Σκωτίας ανέφερε ότι η πρώην αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) - βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται.
«Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου, συνελήφθη μια 52χρονη γυναίκα ως ύποπτη σε σύνδεση με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας», ανέφερε η αστυνομία.
Η σύλληψη της Sturgeon έρχεται μετά τη σύλληψη του συζύγου της Peter Merrel τον Απρίλιο.
Ο Merrel και ο Σκωτσέζος βουλευτής Collin Beaty, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.
Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού των Merrel και της Sturgeon- όπου μια σκηνή της αστυνομίας είχε στηθεί στον κήπο - καθώς και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης