Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη εξέλιξη: Οι ΗΠΑ κλέβουν ιρανικό πετρέλαιο αξίας 56 εκατ. δολ. από τάνκερ που έχουν κατασχέσει

Απίστευτη εξέλιξη: Οι ΗΠΑ κλέβουν ιρανικό πετρέλαιο αξίας 56 εκατ. δολ.  από τάνκερ που έχουν κατασχέσει
Το πλοίο μεταφέρει περίπου 800.000 βαρέλια αργού αξίας 56 εκατομμυρίων δολαρίων
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να ξεκινήσουν σύντομα την εκφόρτωση πετρελαίου από ιρανικό δεξαμενόπλοιο αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών του Τέξας, το οποίο κατασχέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Απρίλιο, ανέφεραν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, χωρίς να διευκρινίσουν την πηγή της πληροφόρησης.
Το τάνκερ, με το όνομα Suez Rajan, έφτασε στην ανοικτή θάλασσα του Γκάλβεστον στις 29 Μαΐου, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη δορυφορικές εικόνες και δεδομένα GPS.
Οι ΗΠΑ κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο τον Απρίλιο ενώ ήταν καθ' οδόν προς την Κίνα, με αποτέλεσμα το Ιράν να κατασχέσει με τη σειρά του ένα αμερικανικό πλοίο με το όνομα Advantage Sweet, το οποίο μετέφερε πετρέλαιο από το Κουβέιτ για λογαριασμό της Chevron, σύμφωνα με τους FT.
Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έχουν γίνει στόχος κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω του πυρηνικού της προγράμματος, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να προσπαθούν να εμποδίσουν το Ιράν να χρησιμοποιήσει την ενεργειακή του τεχνογνωσία για την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου.
Η άφιξη του Suez Rajan στα ανοικτά των ακτών πιθανότατα σηματοδοτεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους χειριστές και τους ιδιοκτήτες του δεξαμενόπλοιου όσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις, αναφέρουν οι FT, επικαλούμενοι πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Biden.
Το πλοίο μεταφέρει περίπου 800.000 βαρέλια αργού αξίας 56 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης